Frames urvalsgrupp

Sök till Frame filmfestivals urvalsgrupp!

Just nu söker vi dig som vill vara med i Frames urvalsgrupp! Det är betyder att du får se alla filmer som kommer in och du bestämmer, tillsammans med gruppen, vilka filmer som går vidare till juryn.

–   Det var verkligen jättekul och intressant, jag lärde mig så mycket på det, säger Liselotte Persson som var med i urvalsgruppen förra året.

Urvalsgruppen består av fyra personer som får tillgång till alla anmälda filmer som man kan se hemma. Alla sätter sedan ett individuellt betyg på varje film och när urvalsgruppen ses går man igenom vilka filmer man vill skicka vidare. Vissa år blir det väldigt livliga diskussioner när gruppen tycker olika. Men inte förra året.

Frames urvalsjury
Liselotte Persson, 24 år, (två från vänster) är till vardags kortfilmsproducent. Just nu jobbar hon med distributionen av filmen ”Vidare” som hon varit medregissör till. Hon jobbar också med postproduktionen för Ellen Johanssons film ” The Birthday” som de vill skicka till många filmfestivaler.

–   Vi kanske var lite tråkiga i vår grupp, men vi hade ganska liknande åsikter så det blev inte de där riktigt livliga diskussionerna. Men samtidigt, jag lärde mig så mycket av de här samtalen! Det var så spännande att höra mer om hur andra filmnördar tänkte och varför de gillade vissa filmer eller avskydde andra., säger Liselotte Persson.

 

Tog uppdraget mycket tid?

–   Nej, jag tycker inte det, för jag gillar verkligen att se på kortfilm. Jag kollade ofta på filmerna i mobilen, på spårvagnen eller när jag hade tid över. Allt som allt kollade jag på ett hundratal filmer och även om det tog några veckor så kändes det aldrig jobbigt eller stressigt, säger Liselotte Persson.

Vad fick du med dig för erfarenheter?

–   Jag lärde mig mycket kring hur det går till när man väljer ut kortfilmer för festivalvisningar. Det är en otroligt bra erfarenhet om man gör egna filmer som man vill skicka till festivaler eller om man vill jobba för festivaler i framtiden. Och så ser det snyggt ut på CV:t, säger Liselotte Persson.

Vad har du för råd till den som är sugen på att söka till urvalsgruppen?

–   Gör det bara, det är en rolig upplevelse! Skulle lätt kunna göra det igen om jag fick möjlighet, säger Liselotte Persson.

Sök senast 24 januari till Frames urvalsgrupp här!

För dig som vill visa din film på Frame och vinna fina priser; filmanmälan för Frame filmfestival 2020 är öppen 15-31 januari.