Skarp filmproduktion på Arena Elva till helgen

Under helgen 12-13 oktober kommer unga i Allingsås att medverka i en filminspelning som bland annat spelas in på Arena Elva. Filmteamet består av deltagare från Filmplats som tillsammans med sin handledare, Christian Zetterberg, nu producerar en kortfilm från idé till färdig film.

I början av september var det höstpremiär på Filmplats Alingsås då rekordmånga deltagare anslöt sig för att delta i höstens filmproduktion. Närmare 20 deltagare är nu aktiva och har sedan höststarten arbetat intensivt med bl.a. manusutveckling, genomgång av teknik, ljussättning och med att finna sin roll i ett filmteam. Vad är mest intressant för de olika deltagarna att arbeta med och hur de jobbar bäst ihop som ett filmteam är några av de frågor som hittills gåtts igenom. 
En av deltagarna som ser fram emot att medverka under helgens filminspelning är Kajsa Lidin. 

Jag tycker att det är väldigt häftigt att vara en del av helgens inspelning och av Filmplatsteamet i allmänhet eftersom det ger mig utrymme att utforska mitt största intresse utan att det kostar något. Som student har man annars inte möjlighet att jobba med så avancerad utrustning. Det känns som att man lär sig genom praktiken. 

För mer information kontakta
Christian Zetterberg, Filmplats handledare, christian@kulturungdom.se
Hannes Norrby, Fritidssamordnare Arena Elva, hannes.norrby@alingsås.se
Kine Boman, Projektledare för Filmplats, kine@kulturungdom.se
...eller spana in deras hemsida Filmplats.se

Filmplats drivs av KulturUngdom och är en plattform för alla mellan 13-30 år som vill lära sig mer om filmskapande via praktiska workshops, personlig handledning och nu även skarp filmproduktion. Varje ort skapar en fristående film hösten 2019 som sedan kommer ingå i ett gemensamt verk som ska anmälas till filmfestival för möjlig premiärvisning nästa år.