fyra utsnitt ur filmer

Se korta dokumentärer från Västra Götaland på Doc Lounge

Nu är det klart vilka filmer som visas på vårens visningar av Doc Lounge Locals. 

DocLonge Locals är ett initiativ, inne på sitt fjärde år, till att skapa visningstillfällen för lokala dokumentärfilmskapare i Västra Götalandsregionen. Korta dokumentärer visas som förfilm på DocLounges visningar i Göteborg.

Visningarna är alla inför en långfilm med samtal på Folkteatern i Göteborg. Köp biljetter här.

Vi utlyste här en filmanmälan i januari med deadline 28 februari där de som gjort kort dokumentär kunde få chansen till en visning. DocLounge gör urvalet och nu har de följande visningar:

 

14 mars

man med reflexväst

För Slite av Ivar Jansson

När Cementas nya tillståndsansökan för att bryta kalk vid Slite, Gotland, hamnade företaget mitt i samhällsdebatten.
I oförenliga perspektiv ställs framtidens levnadsvillkor mot nutidens och grundvatten mot arbetstillfällen.

4 April

ros mot himmel

"Tzakerni" av Ebba Gustafsson

I ett expressivt kollage av gamla foto- grafier, mobilvideos och animationer utforskas Bakris barndomsminnen i Aleppo, flykten och vuxenminnena i Sverige.

25 april

leende kvinna på diabild

"Bilder av dig" av Louise Hollerup

Genom mormoderns diabilder försöker Louise förstå Danmarks kolonisering av Grönland. Morföräldrarna flyttade till Nuuk på 60-talet för att jobba som lärare. Hur talar med den man älskar om minnen när bilderna förskjutits från att representera social insats till kolonisering.

9 april

två kvinnor i bastu

"Hej kära mamma" av Akiko Ahlstrand

Tre generationers kvinnor hittar en låda full av brev som skrevs mellan mamma Pernilla och mormor Barbro för över tjugo år sedan. Breven handlar om två kvinnors vardagsliv, längtan efter kärlek och stora saknad efter varandra, och får regissören att undra över vad det är som egentligen går i arv från en generation till den nästa.