Mika och Dev möter Sally Potter på Fårö

Mika och Dev heter de två medlemmar som FilmCloud skickar till Swedish Talent 2013 på Fårö. Där möter de ett program med övningar, visningar och möten med internationella filmskapare som t ex Sally Potter. 

Swedish Talent 2013 är ett utvecklingsprogram som arrangeras varje år av Film på Gotland, Filmbasen i Stockholm och Film i Skåne under Bergmanveckan på Fårö. Programmet är en mötesplats där unga filmare kan knyta kontakter och utbyta erfarenheter samtidigt som de får tillgång till exklusiva möten med Bergmanscentrets inbjudna gäster och genomför filmövningar bland Fårös majestätiska raukar. De unga filmarna kommer från hela landet ofta stödda av sin region genom ett resurscentrum. 

En plats på talangprogrammet kunde sökas av medlemmar via filmcloud.se och bland de inkomna intresseanmälningarna valde projektkoordinatorerna Charlotta och Martin ut två taggade filmare. Så här lyder motiveringarna.

Mika Gustafson visar ett tydligt intresse för filmiskt berättande. Hon arbetar professionellt med andras produktioner samtidigt som hon i sina egna filmer försöker problematisera identitet, kön och sociala relationer på ett spännande och originellt sätt. Hennes seriösa engagemang kommer att vara berikande för gruppsammansättningen på Fårö. 
Dev Karnal Fridén intresse för film är starkt länkat till hans kärlek till spel. Han har erfarenhet av både film, journalistik och crossmedia och representerar därmed ett perspektiv som FilmCloud tycker är viktigt att ha med sig in i en grupp som skall föra samtal om framtidens berättande. 

 

Talangprogrammet börjar måndagen den 24/6 med att alla deltagarna checkar in i sina stugor på Sundersands semesterby och avslutas på fredagen med korvgrillning bland raukar.