porträtt Markus

Marcus vann juryns hederspris och publikens pris i +27

Frame presenterar under hösten alla pristagare från Frame Filmfestival 2020. Nu är dags att träffa Marcus Johansson med filmen Weekend vann juryns hederspris samt publikens pris, som innebär en privat visning på biograf Capitol med Weekend som förfilm.

Juryns motivering: Genom noggrann regi, skickliga skådespelare och ett exakt foto håller denna ögonblicksbild av en relation i förfall tittaren i sitt grepp. En film om ett pars bristande kommunikation som med små rörelser väcker stor sympati. Mycket lite blir sagt, men vi förstår och känner ändå med båda karaktärerna. Detta konstnärskap vill vi se mer av!

Hur kändes det att bli prisad på Frame Filmfestival 2020? 

Hedrande! Besökt Frame som åskådare några gånger genom åren, gillar festivalen! Det var lite oväntat men jag gillar filmen, så det var ju kul att andra gjorde det också. Jag firade med lite cava, sen har jag mest jobbat.

Var ska du hänga upp ditt diplom? På någon go vägg.

Vad betyder en vinst i Frame framåt tror du? Förhoppningsvis att jag tar tag i att spela in något nytt!

Vad gör du framåt?  Jag har inget konkret på gång, men kanske spelar in något i början av nästa år när jag är lite ledig. OM jag har något klart till nästa Frame så skickar jag in det, 100 %.

Drömprojekt framåt? Det känns som det är dags för Mio min Mio nu, snackats om den i 10 år.

Vad är ditt bästa tips till andra filmskapare där ute? Ta bra ljud och skriv många manusversioner.