Frame bio

Frame-filmer på drive in-bio!

Drive in-bio på Bananpiren kör Framefilmer som förfilm! 

Den rådande situationen har slagit hårt mot Göteborgs biografer men ur motgångar växer ibland nya roliga idéer fram. Drive In-Bion på Bananpiren är ett nytt projekt som uppstått ur detta tack vare ett antal eldsjälar. 
333 Company, Hyrljudet och Bio Roy presenterar ett nytt sätt att se på bio i Göteborg - genom bilrutan!
Tre visningar är hittills planerade med hopp om att det ska kunna bli en återkommande grej under våren och sommaren. Frame filmfestival är också med på ett hörn genom att stå för förfilmerna som utgörs av tidigare års deltagare. 

Drive in-bio har premiär redan ikväll och först ut visas Att tvätta för tre av Albin Abrahamsson och Jakob Eliasson som vann Bästa film i Mellanvikt under Frame 2019. 

- Det känns jättekul att få visa filmen! Vi tror att den nu möter en ny publik än vad den gjort innan, vilket är spännande. Filmens längd och form kan nog vara tacksam som förfilm, så det är väldigt roligt att filmens resa får fortsätta på olika sätt ute i verkligheten. Jag har personligen aldrig varit på drive in-bio i form av publik, bara som tekniker, men nu kanske det är dags! Säger Jakob Eliasson inför kvällens visning. 

Vilken hade varit drömfilmen att se på drive in då?

Jag tror nog att äventyrsfilmer eller musikaler gör sig extra bra på drive in-bio. The Shape of Water har jag inte sett än, så kanske den!

Planerade visningar under våren:

3/4 Att tvätta för tre, Frame 2019 (Innan The Peanut Butter Falcon
Albin Abrahamsson & Jakob Eliasson 
David och Charlie, syskonen i familjen, har nyligen tagit över en av familjens vardagliga syskon; att tvätta kläder. Men bland tvätten hittar David ett plagg som snabbt förändrar stämningen.

4/4 Scener ur ett invandrarskap, Frame 2019 (Innan Min pappa Marianne)
Jovid Eisai & Roozbeh Behtaji 
Akifs granne Simon vägrar att berätta om sitt hemliga svampställe. Detta kommer han få ångra djupt. I övrigt vill Akif veta vad du har för planer på midsommar.

8/4 Magnificent Stranger, Frame 2019 (Innan La La Land)
Holden McNeil 
Ett gäng fredlösa cowgirls begraver sin forne ledare när en främling dyker upp och vill gå med i deras gäng.