Frame

Curatorn på Borås Museum of Modern Art vill se din konstfilm på Frame

Snart dax att skicka in din konstfilm till Frame Filmfestival. Häng på låset den 15 januari för att lämna in din film till Frame, tävlingen där du kan vinna 10 000 kronor. Det enda kravet är att du är bosatt i Västra Götaland och är över 16 år (ingen övre åldersgräns) samt att din film är under 15 minuter.

I juryn 2020 sitter bland annat Caroline Gustafsson, Borås Museum of Modern Art samt Mariangela Mendez Prencke, Röda Sten som båda är curatorer och har ett stort intresse för konstfilm

Den film som vinner konstfilmspriset 2020 får också äran att visa sin film på Borås konstmuseum. Frame tar pulsen på curatorn Caroline Gustafsson för att höra vad hon hoppas på att få se i Frame konstfilm.

– Filmer som träffsäkert tar pulsen på samtiden, lyfter aktuella samhällsfrågor och utmanar normer både i innehåll som i gestaltandet. Gärna en balans mellan humor och allvar, det hoppas jag på, säger Carolina Gustavsson.

Men vad är konstfilm tycker du?

– Det är så mycket som kan få falla inom denna kategori, så för mig är det ett väldigt plastiskt begrepp precis som samtidskonsten. Den konstnärliga granskande blicken är en viktig komponent, men i uttryck och narrativ har och bör konstfilm ha många skepnader, säger Carolina Gustavsson.

Nu är kanske många igång och filmar eller slutför sina filmer, har du något tips till den som vill få lite inspiration till konstfilm?

– Att man vågar ta nya grepp och experimentera, säger Carolina Gustavsson.

Här hittar du reglerna för tävlingen samt filminlämningen som öppnar den 15:e januari. Själva festivalen och visningen av filmerna sker nästa år 24-25 april på Bio Roy i Göteborg.

För mer information om Frame kontakta Pia-Marie Wehrling, 
0738-210002 / pia-marie.wehrling@vgregion.se