Casper porträtt

Casper Thor som vann mellanvikt och fick KulturUngdoms stipendium

Frame presenterar under hösten alla pristagare från Frame Filmfestival 2020.

Casper Thor som vann mellanvikt på Frame Filmfestival 2020 då han också fick KulturUngdoms stipendium på 7 000 kronor. Han vann också publikens pris som innebär en egen biografvisning med hans vinnarbidrag som förfilm. Snart tävlar Caspers film också i Novemberfestivalen som Västra Götalands bidrag.


Motivering till vinsten: I filmen ”Var är Bosse?” har Casper dragit med sig Youtube-världens här och nu-berättande in i filmens mera klassiskt dramaturgiska universum. Och skapat något så svårt som en humoristisk charmig bagatell. Respekt!


Känslor inför vinsten?

När jag vann så blev jag chockad men glad, väldigt glad, det var ingenting som jag hade tänkt, att just jag skulle vinna. Det var både väntat men ändå inte. Jag har faktiskt inte firat så mycket, det har bara inte blivit så, hahaha!


Din snygga prispokal, var ställer du den?

Jag har tänkt att ställa den någonstans här hemma, där alla kommer se den. Men jag vet inte riktigt vad vinsten betyder för mig just nu, men något positivt måste det väl ändå vara?


Vad händer framåt på filmfronten? 

Jag har inget planerat filmprojekt, men jag skulle verkligen vilja göra en film nu, en komedi såklart. Och kanske skickar jag den till Frame, jag säger som jag alltid gör, allt går bara man vill, så det är väl klart att jag hinner!


Har du nåt drömprojekt? 

Mitt drömprojekt skulle nog vara att göra en långfilm eller något liknande.


Tips till andra filmmakare?

Oavsett vad andra säger så ska man göra det man vill, allt går bara man har viljan inne, och oavsett hur svårt det kanske är så kommer man alltid på ett sätt att lösa alla problem.