Sök till Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs folkhögskola - en av landets äldsta folkhögskolor.

 

På Katrinebergs FHSK hittar du välrenommerade Filmlinjen. Undervisningen bedrivs i vårt nybyggda filmhus, utrustad med biograf, klippsviter, inspelnings- och ljudstudio. Deltagarna på filmlinjen har fri tillgång till vår breda filmteknik som håller professionell standard. Skolan drivs som ett internat så elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. Vi har även ett tätt samarbete med skolans Skådespelarlinje. Under åren genomförs ett flertal gemensamma filmprojekt.

Filmlinjens ettåriga grundutbildning fokuserar på filmiskt berättande och produktion. Grundläggande handledning inom regi, manus, foto, ljus, ljud och redigering, varvas med praktiska övningar och inspelningstillfällen där du ges möjlighet att undersöka och utveckla ditt personliga berättande. Genom studiebesök, gästföreläsare och möjlighet till praktik får du som deltagare inblick i filmbranschen. Utbildningen lägger stor vikt vid samarbete och förmågan att kommunicera en vision.

Filmlinjens andra år är en fortsättning på filmlinjens grundutbildning eller motsvarande. Utbildningen syftar till att ge deltagaren fördjupade kunskaper i filmproduktion och att fortsätta utveckla sitt personliga berättande. Påbyggnadsåret är ett produktionsår där alla deltagare ges möjlighet att skriva manus och regissera en större produktion, samt arbeta i flera olika teamfunktioner. Varvat med filmproduktion och gästföreläsare fokuserar utbildningen på manusutveckling, regi, filmanalys och redigering. 

Under andra året finns möjlighet till en längre praktikperiod samt fördjupning inom specifika områden och längre samarbeten med deltagarna på skolans skådespelarlinje.

Besök gärna skolan!
Alla som önskar är välkomna att besöka skolan! Ett personligt besök gör det alltid lättare att bedöma hur det kan vara på vår filmlinje och på skolan. Ring eller maila filmläraren Anders Ahlberg, anders.ahlberg@regionhalland.se och boka upp dig för ett besök. Växel: 0346-575 00. VÄLKOMMEN!

Filmlinjen 1-2 år from Filmlinjen - Katrinebergs FHSK on Vimeo.

Skådespelarlinjen 1- 2 år

På Katrinebergs skådespelarlinje får du lära dig grunderna i olika skådespelartekniker. 

Sista ansökningsdag
Utbildningsstart

23 augusti 2021

Länkar
Ansökan
Filmlinjen
Skådespelarlinjen