Öppna Kanalens Studio och Föreläsningssal

Öppna Kanalens studio

Studion är utrustad med ett fyrakamerors HD-system (Mini TriCaster) där man kan producera och klippa direkt i bildmixern. Den klarar även av att spela in i realtid med greenscreen. Bildmixern kan laddas in med vinjett, inslag och eftertexter så att man kan producera ett komplett program utan efterredigering. Detta sparar mycket tid i redigeringen. Studion kan även användas till att spela in livemusik eller musikvideos.

Mötesplats Göteborgs föreläsningssal

Det finns också möjlighet att spela in föreläsningar och annat i Mötesplats Göteborgs föreläsningssal som ligger intill studion och det är lätt att dra ut kamerorna dit. Systemet har möjlighet att direktstreama till nätet och samtidigt spela in i HD för eftersändning på Öppna Kanalen.

Studion erbjuds till ungdomar till rabatterade priser beroende på vad den ska användas till. Produktioner som ska visas på Öppna Kanalen och läggas till vår YouTube-kanal är gratis men i andra fall innebär det en liten kostnad.

Öppna Kanalen har också en Informationsslinga där man kan annonsera om kommande kulturevenemang, workshops m.m. och även skicka in sin musik till som kan spelas i bakgrunden. Musiken måste vara stimfri. Att musiken i slingan är väldigt populär märker vi då många hör av sig till oss och vill veta vilka de olika artisterna är.  

Projektexempel

Bilder om olika projekt hittar ni på vår Facebook-sida eller på länkarna nedan:

Öppna Kanalen - Ungt engagemang

Inspelning med Öppna Kanalens nya HD system

Öppna Kanalen - Skilda Tider i studion

Några av de program som vi har visat kan ni se på länkarna nedan

Människa mot natur

Tredje pris i Mellanvikt, Bästa originalmusik och Vinjettpriset på Frame Filmfestival 2014

  

Göthenburgo

Göteborgs egna lokal-tv-program där alla kan vara med. Ett program av göteborgarna, för göteborgarna

Göthenburgo - avsnitt 1 from GÖTHENBURGO on Vimeo.