FilmFrukost #SPECIAL med Peter Pontikis

FilmCloud tar nu med sig FilmFrukost norröver och gästar Uppsala Kortfilmsfestival!

Gäst är Peter Pontikis, regissören bakom kortfilmen Oh Deer där du antar perspektivet av ett skadeskjutet rådjur som ser jägarna sakta närma sig. Filmen är en del i Svenska Filminstitutets satsning på kort skräckfilm och även den första produktion som SFI givit stöd till som inte är tvådimensionell.

Vi kommer inte prata så mycket om teknik utan ramförallt kommer samtalet fokusera på hur man som traditionell regissör eller filmkreatör kan dra nytta av den här tekniken och vilka utmaningar som finns. Hur skriver man ett manus till en film som inte har klipp, eller där du kan styra vart åskådaren tittar? Hur regisserar man ens? Och vart ska teamet egentligen vara om man filmar i 360°?

 

Vad: Frukost och samtal med Peter Pontikis och övriga deltagare

Var: Biografen Grand, Trädgårdsgatan 5 i Uppsala

När: 09.00–10.00 den 28 oktober

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud i samarbete med Uppsala Kortfilmsfestival

 

Peter Pontikis är född 1976 och är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hans kortfilm Paketet (2006) tog sig hela vägen till ut på biograferna och långfilmsdebuten Vampyrer kom 2008. Hans senaste kortfilm Oh Deer (2016) är en del av It's Alive, Svenska Filminstitutets satsning på skräckfilmer under 5 minuter. Den är producerad i 360° och upplevs via VR-glasögon. Pontikis har även regisserat kortfilmen Boy-Razor (2016) som ännu inte haft premiär i Sverige.