FilmCloud Teknik

Låna teknik av oss


FilmCloud har teknik som du kan låna för filmproduktion, casting, dokumentation eller bara för att träna. Du kan låna teknik om du är FilmCloudmedlem boende i Västra Götaland och är över 18 år. Vi kallar det Teknikstöd.

Vi har fyra teknik-paket som kan bokas tillsammans eller var för sig; Kameran, Mixer & bom, Trådlösa mikrofoner och ljusväska. I kalendern kan du se om det paket du önskar ännu inte är bokat. För att få boka behöver du fylla i formuläret nedan med uppgifter om dig själv och projektet. FilmCloud förbehåller sig rätten att prioritera mellan projekt och användningsområden samt att även neka lån.


Kamera-paket

Denna kamera är bra för dig som spelar in dokumentär eller vill dokumentera olika delar av din process. Givetvis kan man även använda kameran till fiktion, men det är bra att veta att den inte har möjlighet att byta objektiv. 

Kamerapaket innehåller: Sony X70 4K, två batterier, ett st 64GB SD-kort, nätdel, ögonmussla, objektivlock, motljusskydd, gummibuffer till mikrofon, vitbalanskarta, väska med axelrem.

Manual hittar du här.

Boka i formulär längst ner på sidan.


Mixer och bom-paket

mixerDetta paket innehåller mixer spelar in på ett sd-kort, en bom med mikrofon.

Paketet innehåller: Zoom F8 sound field recorder, bom, hörlurar, Sennheiser MKE600 mikrofon, zeppelinare, rycote och sladdar.

Manual till Zoom hittar du här

Boka i formulär längst ner på sidan.


Trådlös mikrofon

myggorDetta paket innehåller ett trådlöst mikrofonset.

Paketet innehåller: Sony wireless microphone package. En mottagare, en sändare med mygga och en sändare som kan kopplas på valfri mikrofon med xlr. Dessutom finns två hållare till kamerasko( Måtse be extra om denna). Den ena kan kopplas direkt till sony smarta blixtsko.

Manual hittar du här.

Boka i formulär längst ner på sidan.


Belysningskit

Detta paket innehåller Ianiro Digidual ”redhead” 3X650W/300W belysningskit

Paketet innehåller: 3 stycken blå Digidual armaturer med säkerhetsnät, flaps med filterclips, frostfilter, tillbehörshållare, Manfrotto 105 stativ, 3st 650W eller 300W lampor med GX6,35 fot. Allt packat i Ianiro Cordura väska. I varje lampa sitter en glödlampa med en GX 6,35 sockel. De finns i storlekarna 300W (länk) och 650W (länk) . I väskan finns en reserv av varje storlek. Ersätt trasiga glödlampor innan du återlämnar väskan (En fungerande i varje armatur och två i reserv).(Dra ur kontakt innan du byter lampa och använd inte bara fingrar när du byter. Då håller lampan längre.)

Boka i formulär längst ner på sidan.


 

Formulär för ansökan av teknikstöd

När du bokar utrustningen ansöker du egentligen om att få teknikstöd från FilmCloud. Vi kommer att bevilja stöd i de flesta fall som håller sig till de regler som gäller för att få detta stöd. Läs reglerna här. Om du kan godkänna dem så kan du låna utrustningen utan kostnad (batterier och andra likande utgifter står du för själv).

Du måste vara inloggad medlem på FilmCloud för att kunna söka/boka.