Novemberfestivaldeltagarna

Pirrigt för Framevinnarna på Novemberfestivalen

I helgen arrangeras Novemberfestivalen där tre filmer från Frame filmfestival tävlar mot kortfilmer från hela Sverige. Under två dagar varvas filmvisningar med workshops, mingel och seminarier. Självklart är regissörerna till Frame-vinnarfilmer på plats för att visa sina filmer och förhoppningsvis står några av dem på prispallen på lördag kväll.

Hur känns det så här dagarna innan Novemberfestivalen? 

— Det känns otroligt pirrigt inför visningen. Att visa sin film är som att blotta sig själv och sitt innersta, säger Love-Erik Hjertberg som tävlar med filmen” Vi två” som fick juryns hederspris på Frame i april.

Även Astrid Söderberg som vann Frames tungviktsklass med filmen ”Ta hand om en kille” är lite nervös.

— Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Det är första gången jag är på Novemberfestivalen, men jag tycker att det är spännande att få visa min film. Jag har med mig ganska många från filmteamet så det känns kul, säger Astrid.

Vad ser ni fram emot på Novemberfestivalen, förutom den egna visningen?  

— Jag är grymt sugen på att se massor av bra kortfilm och ta med mig inspiration framåt, säger Astrid.

— Det ska bli så kul att träffa folk, mingla, prata och nörda ner sig i film. Det är verkligen mitt tips att man passar på att prata med folk på Novemberfestivalen. Vi delar ju samma passion, säger Love-Erik.

Hur viktigt är det att vinna då?

— Det är verkligen inget jag förväntar mig. Jag är så glad att min film vann på Frame, säger Astrid.

— Jag erkänner, jag vill vinna! Jag har varit på Novemberfestivalen flera gånger och nu visar jag äntligen min film, så självklart siktar jag på att vinna, säger Love-Erik.

Utöver Astrid Söderberg och Love-Erik Hjertbergs filmer så visas också kortfilmen "Att tvätta för tre" av regissörerna Jakob Eliasson och Albin Abrahamsson som vann mellanvikt på Frame. Vi ses på festivalen!