Porträtt urvalsgruppen Frame
Frames urvalsgrupp 2021 består av Christina Ahlund, William Ährlund, Sylvia Krupke och Gustav Bengtsson.

Lär känna Frames urvalsgrupp

Säg hej till Frames urvalsgrupp 2021!

 

Att sitta med i en urvalsgrupp är lite som att få hänga bakom bioduken, uppe vid projektorn, i ett mörkt rum utan fönster. Ingen ser kanske att det sitter någon där men utan dem blir det ingen visning - eller festival. Därför vill vi nu rikta strålkastarna mot dem som jobbar för fullt efter att du har lämnat in din film och slappnat av! Frames urvalsgrupp 2021 består av Christina Ahlund, William Ährlund, Sylvia Krupke och Gustav Bengtsson som med olika erfarenheter och perspektiv nu gemensamt ska besluta vilka filmer som går vidare till juryn i Mellan- och Tungviktskategorin. Lär känna dem nedan! 

Christina Ahlund: Filmare 

Går just nu på Nordiska filmskolan i Kungälv och deltog häromåret i en kurs på MetFilm School vid Ealing Studios i London. Har en särskild passion för kopplingar mellan film och andra konstformer. Just nu är hon aktiv med en kortfilm som handlar om upplevelser av naturen, där samspelet mellan poesi och bilder är en viktig beståndsdel. 

Hej Christina! Vad ser du fram emot med urvalsuppdraget?  
Jag hoppas på vackra, spännande och berörande upplevelser. Och inte minst att få bli överraskad och utmanad. Och jag hoppas på att få se djärva och personliga filmer som vågar bryta mot trender och konventioner. 

William Ährlund: Filmfantast och aspirerande manusförfattare 

Med en grund inom filmstudier från Göteborgs universitet fortsätter plugget på Växjös Linnéuniversitetet för att slipa på kunskaperna och utveckla filmintresset. Utöver en stor fascination för film jobbas det på manus vid sidan av studierna med förhoppningen att påbörja produktion till hösten. 

Hej William! Vad tycker du utmärker en bra kortfilm? 
Jag tycker alltid det är kul när det medium man arbetar i utnyttjas till max. Det är alltid uppskattat att se engagemanget och filmintresset lysa igenom produktionen tack vare en väl genomtänk och utförd idé som tar vara på kortfilmens alla möjligheter! 

Sylvia Krupke: Filmkreatör & filmstudent 

Studerar filmproduktion på Göteborgs Folkhögskola och plockar ihop en kandidat i filmvetenskap på Göteborgs Universitet. Har gillat film länge och främst blivit berörd av filmer som behandlar sociala och psykologiska problem/ämnen. I framtida filmarbeten och forskning vill hon fokusera på representation och porträttering inom film och media, med ett interkulturellt perspektiv. Aktuell med en mockumentär (fiktiv dokumentär) och har tidigare gjort en dokumentär om hennes lillasyster som har Downs syndrom. 

Hej Sylvia! Vad hoppas du få se bland årets filmer? 
Jag vill se skaparglädje och filmer där filmskaparen satt sin egen prägel på sitt verk. Jag hoppas också på att få lära mig nya saker och få nya perspektiv. Ser gärna några filmer som berör samtida ämnen eller något ämne jag inte har koll på. 

Gustav Bengtsson: Filmregissör & manusförfattare 

Utforskar konventioner, normer relationen individ och kollektiv ur ett socialantropologiskt perspektiv. Arbetar just nu med kortfilmen Florian. 

Hej Gustav! Vilka berättelser inom film tycker du är mest intressanta? 
De berättelser jag föredrar är poetiska och idiosynkratiska filmer med starkt innehåll som inte kompromissar med sin egenhet och som genererar nya tankar och perspektiv.

 

Nyheter