Bild urvalsgrupp

Lär känna Frames urvalsgrupp!

Säg hej till Frames urvalsgrupp 2020!

Att sitta med i en urvalsgrupp är lite som att få hänga bakom bioduken, uppe vid projektorn, i ett mörkt rum utan fönster. Ingen ser kanske att det sitter någon där men utan dem blir det ingen visning - eller festival. Därför vill vi nu rikta strålkastarna mot dem som jobbar för fullt efter att du har lämnat in din film och slappnat av!
Frames urvalsgrupp 2020 består av Sofia Holmberg, Gustav Bengtsson, Pontus Paulin Hugo och Almida Svensson som med olika erfarenheter och perspektiv nu gemensamt ska besluta vilka filmer som går vidare till juryn. Lär känna dem nedan!

Sofia Holmberg: Skådespelare, fotograf & regissör. 
Drev under 2017 ett filmkollektiv tillsammans med Filip Kalari på Studio Cafét i Göteborg. Har tidigare bott och arbetat i London och ska härnäst studera på Vancouver Film School i Kanada. Aktuell med fotoutställningen "inspirations-projektet" på flertal platser i Göteborg samt kortfilmen "Sanning, konsekvens och döden" där hon skrivit manus, producerat och regisserat. 

Hej Sofia! Vad ser du fram emot med urvalsuppdraget? 
Ser fram emot att bli berörd. Att se fimler som fångar mig eller väcker känslor på ett eller annat sätt. Är väldigt visuell av min natur och älskar att se vackra bilder där de tänkt till med komposition, ljus och skapat något intressant bildmässigt men även unika historier eller något berättat på ett nytt sätt kommer fånga mitt intresse. 

Gustav Bengtsson: Filmregissör & manusförfattare
Utforskar konventioner, normer relationen divid och kollektiv ur ett socialantropologiskt perspektiv. Arbetar just nu med manuset till kortfimen "Dance Like a Butterfly" som han hoppas spela in till hösten.

Hej Gustav! Vilken del av urvalsarbetet är du mest pepp på?
Jag ser fram emot att ta del av mycket film, de filmer som attraherar mig som åskådare är subversiva berättelser som alstrar sin egen tonalitet, narrativ och struktur, vilket skapar en säregen essens som jag personligen är mycket svag för.

Pontus Paulin Hugo: Engagerad i Folkets Bio, filmfantast med tidigare filmvetenskapliga studier. 
Fick upp ögonen för filmens kraft under sin första (maniska) filmfestival i stan som nyinflyttad. Sedan dess allt mer Folkets Bio-engagerad genom att tillbringa mycket tid i Göteborgs lokalförening, främst Hagabion. Har samtidigt läst sociologi, ekonomi och stadsvetenskap såväl som filmvetenskap på Göteborgs Universitet under de senaste åren. På väg att ta en samhällslärarexamen, och är ständigt upptagen av tankar kring sambanden mellan pedagogik, rörlig bild och demokrati. Bollar manus med filmstudenter i sin närhet till och från, och i sommar gör han film på Öland ihop med två nära vänner. 

Hej Pontus! Så, vad skulle du säga är det bästa med att sitta med i urvalsgruppen? 
Att få en försmak av framtidens filmskapande, ta del av berättelser som någon brinner för att berätta, och att se film som verkligen tar vara på det unika och fantastiska med filmmediet!

Almida Svensson: Skådespelare 
Intresset för film började med Disneydags inspelat på VHS hos mormor och morfar och har sedan dess bara fortsatt att utvecklas. Har gått två år på Molkoms folkhögskolas skådespelarlinje för film och teater, ett år på Angereds teaterskola, Drama IA Linniéuniversitetet och teaterdidaktik på Göteborgs Universitet. Utöver studierna frilansar hon som skådespelare och statist och har precis avslutat ett frigruppsprojekt i form av en bearbetad uppsättning av Paulo Ceolhos "Djävulen och fröken Prym". Nu aktuell med skådespelarkurs på GEST och en intensivkurs i Acting in English på Lamda i London till sommaren. 

Hej Almida! Vad hoppas du få se bland årets filmer?
Jag vill se att filmerna har betytt något för dem som har skapat dem, få upptäcka unika kvaliteter, och jag vill se nya perspektiv på spännande och utmanande ämnen.