Johan Falklind tävlar på Novemberfestivalen – men vill mest bara träffa nya människor

På fredag drar den 22:a upplagan av Novemberfestivalen igång på Folkets Hus i Trollhättan. Unga filmskapare från hela Sverige samlas för att se film, mingla och prisas.

Via landets 19 regionala filmfestivaler kvalificerar sig filmskapare till Novemberfestivalen i kategorierna Mellanvikt och Tungvikt. Västra Götaland deltar i år med fyra filmer som alla tävlade på Frame filmfestival i våras, en av dem är ”Se” som vann Bästa Film i Mellanvikt. Regissören Johan Falklind (t.h.), tillsammans med manusförfattaren Andreas Mortensen (t.v.), kommer så klart vara på plats i Trollhättan i helgen.

Hej Johan! Vad har du för förväntningar inför Novemberfestivalen?
Jag älskar filmfestivaler! Man får träffa nytt folk som brinner för det man själv gör, så mina förväntningar är att göra just det, se mycket bra film.

Är du ett mingelproffs?
Njae, det vill jag inte påstå, men jag gör mitt bästa! 

Vad har du för taktik?
Bara säga hej! Man vänder sig till nån, skakar tass och så har man hälsat på den personen. Det låter kanske klyschigt, men det har funkat hittills. 

Hur känns det att tävla i film?
Jag bryr mig inte så mycket om själva tävlingen, jag är där för att träffa nya människor. Jag tänker verkligen inte på det som en sport, det är också så många som förtjänar att vinna. 

Vad har du på gång nu? Andreas Mortensen regisserar och Johan Falklind fotar duons kommande kortfilm.
Just nu håller jag på med en ny film, ”Den Gula Jackan” som jag producerar och fotar. Andreas Mortensen, som skrev manus till ”Se”, regisserar och så har vi så klart ett stort gäng med oss. Vi spelar in den nu i december och siktar på att ha den klar i februari.

 

Bland gästerna på årets Novemberfestival finns Katja Wik, Erika Wasserman, Ahang Bashi och Anna Serner. För mer information och biljetter, besök www.novemberfestivalen.se

Läs mer om årets västsvenska filmer som tävlar på Novemberfestivalen på www.frame.nu.