Hyllad Alingsåsfilmare startar lokal filmplattform för unga

Nu drar föreningen KulturUngdom igång projektet Filmplats för ungdomar som gjort film förut, eller vill lära sig från grunden. I Alingsås sker träffarna på Arena Elva tillammans med den hyllade filmregissören och Alingsåsbon Christian Zetterberg.

Under projektet Filmplats tak möts filmintresserade i åldrarna 16-25 för att lära sig mer och hitta nya vägar framåt under en längre tid. Både erfarna filmare och de med nyväckt intresse av exempelvis manus, regi och klippning kan delta. Verksamhet kommer att starta på sju platser i Västra Götaland 2018 – Alingsås, Borås, Lidköping, Skara, Tanum, Trollhättan och Åmål – och först ut är Alingsås som nu letar de deltagare! Varje lokal Filmplats anpassas efter anmälda deltagares kunskaper och önskemål. 

Kursen i Alingsås pågår under vecka 26, dvs 25-29 juni. Det kostar ingenting att delta i vare sig infoträff, kurser eller andra träffar. Nästa uppstart blir i Tanumshede, med en kurs 2-6 juli. Mer information finns på www.filmplats.se.

 

Christian Zetterberg är född 1993 i Göteborg och är boendes i Alingsås och är förutom samordnare för Filmplats även frilansande skådespelare och filmskapare. Huvudsakligen som manusförfattare, regissör och producent. Tidigare i år blev hans film Skoldiscot stor vinnare på Frame filmfestival där filmen kammande hem "Bästa film", "Bästa foto", "Bästa skådespelare" samt "Publikens pris". Han har dessutom bland annat regisserat långfilmen Isvaken och hans kommande film Den gula jackan har blivit tilldelad projektstöd av FilmCloud för att finansiera postproduktion och distribution.
Filmplats är ett Arvsfonden-projekt som drivs av KulturUngdom i samarbete med FilmCloud och lokala samarbetspartners. KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar de med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder de samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. De stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik.