Adam gör sin debut på Novemberfestivalen

Adam Eliasson tyckte det kändes surrealistiskt det ögonblick det stod klart att han vunnit mellanviktsklassen på Frame filmfestival tidigare i år. Priset fick han för sin film Två sidor, en minidokumentär där han filmat sina två småkusiner och hur de beter sig i vardagliga situationer. Detta var dock inte första gången Adam tävlade i Frame. Han har varit med två gånger tidigare och 2014 vann han Frame Junior tillsammans med Rafael Åström med Mitt liv är en lögn.

– Jag känner mig mer tagen på allvar nu när jag vunnit mellanvikt, säger han. Jag blir bokad för grejer, till exempel intervjuer, berättar han.

Däremot blir det första gången Adam åker till Novemberfestivalen. Han ser bland annat fram emot att höra manusförfattarna till webbserien Hashtag, Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert, som spelade in delar av serien på Hulebäcksgymnasiet där han själv studerar.

– Det hela känns pirrigt men det ska också bli kul att få bekanta sig med andra människor som delar mitt intresse för film och att få se de andra bidragen, mina konkurrenter! 

 

Adam Eliasson är 16 år och går på Hulebäcksgymnasiet, estetiskt program med inriktning media. Förutom de kortfilmer Adam tävlat med i Frame har Adam och hans kompis, Rafael Åström, gjort en massa små enklare filmer. På årets Novemberfestival tävlar ytterligare tre filmer från Västra Götaland – "Mamma, Pappa, Barn" av Agnes Parkrud, "Äntligen händer det något" av Henrik Dahlbring samt "Mamma vet bäst" av Mikael Bundsen.


Under Novemberfestivalen tävlar filmer gjorda av unga från hela Sverige och det erbjuds även andra filmrelaterade aktiviteter. Du kan till exempel gå på seminarium om att regissera kollektivt med bland andra Mika Gustafson som fick FilmClouds projektstöd 2014 och gå på seminarium om att vara regissör och entreprenör med Nikeisha Andersson som besökte FilmClouds FilmFrukost i september i år. Dessutom bjuder FilmCloud och Film Väst på middagswraps under minglet på fredagskvällen. Mer om Novemberfestivalen...