Inget fan av Bergman!

Jag är inget fan av Bergmans filmer men kan heller inte säga motsatsen då jag aldrig har sett någon av dom. Hade därför lite en känsla av att jag inte gjort läxan när jag för en vecka sedan åkte ut till Fårö, för att vara med på veckan uppkallad efter vår store regissör, Bergmanveckan.
Ett gäng deltagare från olika ställen i Sverige har tillsammans tagit del av ett späckat schema, upp varje morgon för att ta plats i vår privata biograf för att bjudas in i varandras och andras projekt, vi har även blivit inspirerade av Bombina Bombast som imponerade mig med sitt sätt att blanda scenkonst med VR och fått se Levan Akin´s nya film och prata med Levan efteråt.
Förutom detta har vi även varit på Bergmansafari som tog oss runt på Fårö, haft regiworkshop med Marcus Carlsson, ätit crepes i solnedgången och för första gången sett en rauk.
Men även om Bergman på något sätt varit ett tema för veckan har den handlat mer om oss deltagare än om honom. Stor del av programmet har använts till att få en inblick i varandras filmskapande, inspirerat varandra och startat framtida samarbeten, det var helt klart det bästa med veckan.

Love Erik Hjertberg