Workshop i intimitet för scen, tv och film för skådespelare och regissörer- Kulturakademin

För skådespelare och regissörer

 

De senaste åren har synen på arbetet med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ, mental hälsa och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.
Syftet med den här tvådagarskursen är att du får fundera kring frågor som; Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet och hur kan det fördjupa scenens narrativ? Målet är att du efter kursens teoretiska och praktiska övningar har fått nya verktyg för att kunna arbeta med framtida intima scener.

Denna workshop är för skådespelare och regissörer som vill utforska nya sätt att arbeta med intima scener och ger en introduktion till samarbetet mellan intimitetskoordinator-skådespelare-regissör. Kursen innehåller två delar; en föreläsningsdel och en praktisk del. Under föreläsningsdelen kommer du få utforska hur du skapar ett tydligt ramverk för intima scener och hur samarbetet med en intimitetskoordinator fungerar. Under den praktiska delen kommer du få utforska samtycke, personliga gränser och intimitetskoreografi utifrån en given text.

OBS! Ingen nakenhet eller simulerat sex kommer förekomma under workshopen.

Ansök senast
Datum

09 feb 2022 
Kl. 9.00 - 16.00
10 feb 2022
Kl. 9.00 - 16.00

Plats

Online

Vem

Professionella skådespelare och regissörer
Antagningskriterier. Läs mer

Länkar
Språk

Svenska

Ansökan