Voices - Vässa din konceptbeskrivning workshop - Filmcentrum Väst

En konceptbeskrivning kan visa vad det är film du vill göra?

Utvecklar du en kortfilm? Dags att se över din konceptbeskrivning? Anmäl dig till denna workshop och vässa dina verktyg! 


Konceptbeskrivningen kan ses som en paketering av din idé och ditt projekt. Producenter, finansiärer, filmkonsulenter och dina samarbetspartners måste förstå vad det är du försöker kommunicera fram till dem. Kanske är även paketeringen viktig för dig själv? Det kan vara ett verktyg för ditt arbete och för att du själv skall förstå vad du vill skapa. Ett riktigt bra paketerat projekt får den som läser att vilja läsa vidare och kanske investera i eller stödja projektet.

Workshopen 

Denna workshop går ut på att stödja dig i din utveckling av en tydlig konceptbeskrivning eller attraktivt paket. Tillsammans tittar vi på vad du vill berätta. Utifrån din intention och idé jobbar vi oss fram emot ett bra sätt att paketera det för någon annan att ta del av. 
 
Workshopen har 5 platser och är uppdelad i två tillfällen. Vi delar tankar och kunskap i rummet. Vi går igenom konceptbeskrivningens olika delar som logline, synopsis, intention, status, målgrupp, m fl och tittar på hur det kan uttryckas för att förtydliga din vision. Vi söker din unika vinkel och inspirerar dig till att jobba vidare med din paketering.

Första tillfället den 8:e oktober kl 10-15 
Vid detta tillfälle delar vi varandras projekt och pratar om hur man kan tänka kring konceptbeskrivningens olika delar och den visuella presentationen. Till nästa workshoptillfälle får du till uppgift att utveckla någon av delarna i din presentation. 
 
Andra tillfället den 15:e oktober kl 10-15 
Vid detta tillfälle tittar vi på vad som har förändrats och ger mer individuell handledning.  
 
Workshoparna leds av Samir Arabzadeh och Filmcentrum arrangerar kursen och utvalda filmskapare/medlemmar stärker workshopens genomförande med handledning och råd.

Du som söker 

Workshopen vänder sig både till dig som vill göra din första kortfilm och dig som redan gjort flera. Du vill utveckla ditt historieberättande och dina kunskaper om presentation. Du har en idé eller redan manus och konceptbeskrivning. Du kan egentligen befinna dig var som helst i utvecklingsprocessen. 
Du är över 18 år, bor i Västra Götaland och har en historia du vill berätta eller en kortfilm i utveckling. Vi ser gärna att du är villig att i gruppen berätta om din film. 

Urval 

Workshopen har fem stycken platser. Om det uppstår behov för urval så kommer vi att fördela platser mellan både deltagare från FilmClouds målgrupp 18-30 år och för de som är äldre. Tillsammans med workshopens ledare gör FilmCentrum och Förvaltningen för kulturutveckling ett urval. Vi tittar då på hur långt gången du är i utvecklingsprocessen och ditt behov av workshopens innehåll.  
För att delta i kursen behöver du ha tillgång till dator. 

Voices projektstöd 

Förvaltningen för kulturutveckling / FilmCloud utlyser i september projektstödet Voices som är en del av Svenska Filminstitutets Talent to Watch. Här kommer du kunna söka utvecklingsmedel till ditt kortfilmsprojekt. Läs mer här.

Deadline Workshop
-
Datum

Workshopdatum

8 okt 2022 kl 10 – 15
15 okt 2022 kl 10 – 15

Kursplatser

Kursen är planerad för 5 deltagande projekt.

Regissör eller manusförfattare och producent kan delta med gemensamt projekt.

Plats

TV-studion, Victoriahuset, Linnégatan 21, Göteborg
(Hagabion) Hitta hit
 

victoriahuset

Arrangör

Läs mer om Filmcentrum Väst här:
www.filmcentrumvast.se

Pris

Workshopen är gratis. Avanmäl dig om du får förhinder! 
Du står själv för din egen lunch. 

Anmälan