Uppsala Talangdagar 2020

19-25 oktober äger den 39:e upplagan av Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum.

Uppsala Talangdagar, som arrangeras under Uppsala Internationella Kortfilmfestival, är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg i sina karriärer. Talangdagarna riktar sig inte enbart till regissörer utan vi välkomnar även ansökningar från personer med andra inriktningar. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät i den professionella branschen. Under några intensiva dagar erbjuds seminarier, filmvisningar och möten med festivalens internationella gäster och representanter från den professionella branschen.

Läs mer om Uppsala Talangdagar och hur du ansöker här:
ANSÖKNINGSDOKUMENT UPPSALA TALANGDAGAR 2020

Stöd från FilmCloud: FilmCloudmedlemmar som antas och deltar i talangdagarna kan få stöd till resa och uppehälle under talangdagarna. Kontakta oss efter att du antagits. 

Uppsala Kortfilmspitch – den 25 oktober arrangeras även Sveriges enda nationella pitch för kortfilm under 40 minuter. Vinnaren får 25 000 kr från Svenska Filminstitutet. Läs mer...

Angående covid-19
Inför årets Uppsala Talangdagar har festivalen tagit till åtgärder för att minimera risken för en smittspridning av covid-19. De har bland annat valt att begränsa antalet deltagare till tio, samt erbjuda alla deltagare var sitt enkelrum. De planerar att ha visningar och seminarier i lokaler med begränsat antal sittande och där det är möjligt att hålla avstånd till varandra. En del seminarier eller möten kan även komma att hållas online.
Festivalen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skulle situationen förvärras tar de hänsyn till detta.
Har ni frågor angående detta är det bara att höra av er till Uppsala Kortfilmfestival.

Uppsala Talangdagar arrangeras av Uppsala Kortfilmfestival, Kulturenheten Film, Filmbasen och Film i Skåne med stöd från Svenska Filminstitutet.

Deadline ansökan
11 sep 2020
Datum talangdagarna

22 - 25 oktober

Festivaldatum

19 - 25 okt 2020