Uppsala Kortfilmspitch 2022

Pitcha din kortfilm i Uppsala och vinn 25.000 kronor! 

 

Uppsala Kortfilmspitch är Sveriges enda nationella pitch för kortfilm. Pitchen arrangeras fredagen den 29 oktober, under årets Uppsala Kortfilmfestival som är Sveriges enda renodlade internationella kortfilmfestival och främsta arena för kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Vi söker nu projekt som vill delta och ha chansen att vinna 25 000 kronor.
På Uppsala Kortfilmspitch kommer sju projekt att pitchas för en panel från den svenska filmbranschen. Vinnaren tilldelas en prissumma på 25 000 kronor från Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Ami Ekström för genomförandet av sitt projekt. Pitchen hålls på svenska och är öppen för kortfilmer upp till 40 minuter. Projekten som pitchas ska inte vara under utveckling vid pitchtillfället. Pitchen kan göras av en enskild regissör eller tillsammans med en producent. Du eller ni som söker bör ha någon tidigare film att visa upp vid ansökningstillfället.

Viktiga datum

  • 4 september - Sista dag att skicka in sin ansökan
  • 19 september - Urvalet klart och besked skickas ut
  • 28 oktober - Kortfilmspitch inför publik och jury i Uppsala

Anmälan

Läs riktlinjer och om hur du anmäler dig här:
ANSÖKNINGSDOKUMENT UPPSALA KORTFILMSPITCH 2022

Stöd från FilmCloud 

FilmCloudmedlemmar mellan 18 och 30 år som antas och deltar i pichen kan få stöd till resa och boende. Kontakta oss efter att du antagits. 

Uppsala Talangdagar

Uppsala Internationella Kortfilmfestival arrangerar också den nationella talangträffen Uppsala Talangdagar. Anmälan att delta vid Uppsala Talangdagar sker separat. Läs mer...

Deadline ansökan
Datum Pitch
Festivaldatum

24 - 30 okt 2022