Uppsala Kortfilmspitch 2020

19-25 oktober äger den 39:e upplagan av Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum.

Uppsala Kortfilmspitch är Sveriges enda nationella pitch för kortfilm. Pitchen arrangeras fredagen den 23 oktober, under årets Uppsala Internationella Kortfilmfestival som är en internationella kortfilmfestival och en arena för kortfilm. De söker nu projekt som vill delta och ha chansen att vinna 25 000 kronor från Svenska Filminstitutet.

På Uppsala Kortfilmspitch kommer sju projekt att pitchas för en panel från den svenska filmbranschen. Vinnaren tilldelas en prissumma på 25 000 kronor från Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Ami Ekström för genomförandet av sitt projekt. Pitchen hålls på svenska och är öppen för kortfilmer upp till 40 minuter. Projekten som pitchas ska inte vara fullfinansierade eller inspelade vid pitchtillfället. Pitchen kan göras av en enskild regissör eller tillsammans med en producent.

Läs mer om Uppsala Kortfilmspitch och hur du anmäler dig här:
ANSÖKNINGSDOKUMENT UPPSALA KORTFILMSPITCH 2020

Uppsala Internationella Kortfilmfestival arrangerar också den nationella talangträffen Uppsala Talangdagar. Anmälan att delta vid Uppsala Talangdagar sker separat. Läs mer...

Stöd från FilmCloud: FilmCloudmedlemmar mellan 18 och 30 år som antas och deltar i pichen kan få stöd till resa och boende. Kontakta oss efter att du antagits. 

Deadline ansökan
11 sep 2020
Datum Pitch
23 okt 2020
Festivaldatum

19 - 25 okt 2020