Tempo MeetUp 2023

En mötesplats för dokumentärfilmare

Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival. 

 

Tempo Meet-Up är ett utmärkt tillfälle för oetablerade filmare att effektivt knyta nya, professionella kontakter. Förutom innehåll ifrån festivalens ordinarie utbud ansvarar Tempo för ett program som är specialkomponerat för att ge deltagarna exklusiva möten med verksamma filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter. Som deltagare får du branschackreditering till Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen.

Tempo Meet Up arrangeras av Tempo Dokumentärfestival med stöd av Svenska Filminstitutets – Talangutveckling i hela landet, i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud, Boost Hbg, Film i Dalarna, Film i Öst, Film Stockholm AB, Kultur i Halland – Film, Film i Sörmland, Filmregion Sydost, Region Uppsala, Region Gävleborg, Region Västmanland, Film på Gotland och Region Värmland.

Vem kan söka?

Meetupen vänder sig till dig som har producerat eller regisserat minst en lång eller kort dokumentärfilm. FilmCloud har prioritet på filmare som bor i Västra Götaland. Alla över 18 år är välkomna att söka. FilmCloud har särskilt fokus på de filmare som är mellan 18 och 30 år. Det innebär att vi använder det som ett urvalskriterium av flera. Du som är över 30, kan alltså söka.

Vad kostar det?

Meetup-programmet är gratis för de deltagare som antas. Resa står FilmCloud för och Tempo Dokumentärfestival bjuder på boende, samt en ackreditering som gäller för hela festivalen. Kostnader för mat står deltagaren själv för.

Meet-upen genomför 6-9 mars på plats i Stockholm. Online-möte med gruppen kan förekomma innan.

Tempo Meet Up arrangeras av Tempo Dokumentärfestival med stöd av Svenska Filminstitutets – Talangutveckling i hela landet, i samarbete med Boost Hbg, Film i Dalarna, Film i Öst, Film Stockholm AB, Kultur i Halland – Film, Film i Sörmland, Filmregion Sydost, Region Uppsala, Region Gävleborg, Region Västmanland, Film på Gotland, Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud och Region Värmland.

Deadline ansökan
Datum

DATUM Meet-up
6 - 9 mar 2023

DATUM Tempo Dokumentärfestival
6-12 mar 2023

Vem kan söka?

Du har gjort minst en kort eller lång dokumentär, bor i Västra Götaland och är över 18 år. Vi gör urval bland de ansökningar som kommer in. Bor du i annan region äv Västra Götaland, så kontakta Filmkonsulent/utvecklare på någon av de regioner som deltar.

Innehåll

Programinnehåll i Meet-up
Boende
Resa med tåg
Ackreditering till festivalen
Måltider står du själv för

Ansökan