Jasmijn Kooijman, som går i avgångsklassen på HDK-Valand vann New Doc 2020 för sin film ”Nu bor jag på en camping" Foto: från Tempofestivalen

Tempo Awards 2022 - New Doc

Anmälan till Tempos tävlingar New Doc, Tempo Short Award och Tempo Documentary Award är nu öppen! Deadline för samtliga tävlingar är 10 november.


FilmCloud stödjer priset till New Doc.

 

Anmälan till New Doc öppen! 

Tempos talangpris New Doc tilldelas en ny lovande regissör. Priset är på 40 000 kronor och har ingen åldersgräns eller längdkrav. New Doc delas ut i samarbete med BoostHbg Film Stockholm, Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud , Film i Dalarna, Film i Öst, Filmregion Sydost och Kultur i Halland-Film.
 
Sista anmälningsdatum är 10 november.
Läs reglerna här!


Anmälan till Tempo Short Award öppen!

Tempo Short Award är vårt pris för kortfilm (max 30 min). Prissumma på 25 000 kronor delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutet och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Här uppmuntras till spännande form, innovation och starka historier. Tempo Short Award vänder sig till professionella filmskapare som har gjort minst en kortfilm innan. För oetablerade filmare rekommenderas anmälan till New Doc. 

Sista anmälningsdatum är 10 november.
Läs reglerna här!

 

Anmälan till Tempo Documentary Award öppen!

Tempo Documentary Award är filmpriset för dokumentärer över 50 min. Priset presenteras i samarbete med Svenska Filminstitutet och prissumman på 75 000 kronor går till filmens regissör(er). Här samlas det mest intressanta på den svenska dokumentärscenen just nu.
Undanta i reglerna för Tempo Documentary Award p g a pandemin. Till festivalen 2022 går det bra att anmäla filmer som redan har haft biopremiär. Filmerna måste dock vara producerade tidigast april 2021 och får inte ha visats på tv eller streaming-plattform än.

Sista anmälningsdatum är 10 november.
Läs reglerna här!
 

Deadline filmanmälan
Festivaldatum

7–13 mar 2022

Tävlingar

New Doc
Tempo Short Award
Tempo Documentary Award

Kontakt

Christina Höglund
Redaktör Tempo Documentary Award
Christina.hoglund@tempofestival.se

Maida Krak
Redaktör Tempo Short Award och New Doc
Maida.krak@tempofestival.se

Filmanmälan