Talangdagarna i Visby 2020

Talangdagarna är en mötesplats för nya filmare från hela landet. De ligger vanligtvis på försommaren under Bergmanveckan på Fårö men i år har vi fått tänka om och tänka nytt. Därför välkomnar vi till en ny och annorlunda version av talangdagarna som nu ligger i december i Visby.

Här får du ta del av tre intensiva dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och vandringar i den medeltida staden. Filmarna erbjuds boende på hotell, exklusiva möten med intressanta filmskapare, gott om tid att lära känna varandra och en filmövning med Hansestaden som kuliss.

Ur årets program

  • Exklusiv förhandsvisning av STHLM Debutprojektet och långfilmen Clara Sola och samtal med filmens regissör Nathalie Alvarez Mesén och producent Nima Yousefi.
  • I huvudet på en filmdistributör och en festivalproducent! Med Jonas Pedersen Hardebrant och Cia Edström.
  • Upplev Visby innerstad som inspelningsplats!
  • Exklusiv visning av den helt nya skräckfilmen Andra Sidan och möte med filmens regissörer Tord Danielsson och Oskar Mellander som gör sin långfilmsdebut.
  • Och mycket mer!

Ansökan

Du anmäler intresse för att delta och FilmCloud gör sedan ett urval bland de som visat intresse. Du behöver vara FilmCloudmedlem, boende i Västra Götaland och 18-30 år. Ansök senast den 9 november 2020.

Pris:

Varje regionalt resurscenter får en plats till förfogande för att skicka en filmare. Det regionala resurscentret står för kostnaden för talangprogramet (ca 2900:-) och viss del av resa. I priset ingår hotellrum och vissa måltider. Du kommer i övriga fall att stå för dina egna måltider.

Film på Gotland tillsammans med Filmbasen/Film Stockholm, Boost Hbg/Film i Skåne, Region Dalarna, Region Gävleborg och FilmCloud. Programmet genomförs med stöd från Svenska Filminstitutet.

SFI logotyp

Deadline ansökan
9 nov 2020
Programdatum
3 - 6 dec 2020
Plats

Kulturrum, Visby

Kostnad

FilmCloud står för kostnaden för programmet och resa. Vissa måltider tar du själv.

Ansökan