Sveriges Kortfilmsfestival

Sveriges äldsta filmfestival

Sveriges Kortfilmsfestival består av tre tävlingsklasser. Individuella klassen, den för filmare som inte har haft avlönad personal eller skådespelare, Filmskoleklassen, för landets filmskolor, och SM i Minutfilm, den berömda tävlingen för filmer som endast är 60 sekunder långa.

Sveriges Kortfilmfestival, SKFF är Sveriges äldsta filmfestival som varje år arrangeras i Stockholm av Sveriges Film- och Videoförbund. 2020 blir den 63:a gången.

Årets tema är Människan och Miljön
Det är lätt att förtränga att det bara finns en jord, en bebodd planet, såsom vi känner verkligheten. Den jord som är ett hem för oss alla. Djur, växter, människor och andra organismer samsas under samma atmosfär i komplexa förhållanden. Miljö kan vara både den inre och den yttre, vilket även kan innefatta omgivande förhållanden, fysiska som sociala – inom familjen, på jobbet, i skolan, på gatan. Natur och Kultur. I stort och smått. Vissa kämpar för fred, demokrati och mångfald. En del söker sig andra vägar. Hur lever vi, med vilka och på vilket sätt? Vad är hållbart? Hur påverkar vi miljön och hur påverkar miljön oss? Vad är hållbarhet?

Festivaldatum
27 - 29 mar 2020
Plats

STOCKHOLM
Bio Rio, Hornstull
Skärisbiografen, Skärholmen