Sven Blume har regisserat filmen "For Somebody Else" där han följt tre kvinnor som valt att inleda processen att bli surrogatförälder.

Svåra ämnen – Hur jobbar dokumentärfilmaren?

Hur gör man som filmskapare för att närma sig ett etiskt svårt ämne, utan att varken förhärliga eller fördöma? Hur etablerar man trygghet och förtroende inför sina huvudpersoner och hur bibehåller man filmens och sin egen öppenhet kring ämnet?

Möt regissören Sven Blume i ett samtal om hur man som dokumentärfilmare tar sig an kontroversiella ämnen och etiska gråzoner.
Surrogatmödraskap är en väl debatterad fråga med polariserade åsikter på vardera sida. Under fem år har Sven följt tre kvinnor som, av olika anledningar, valt att inleda processen att bli surrogatförälder. Att som utomstående filmskapare närma sig dem som befinner sig i centrum för debatten men sällan kommer till tals, är en ansvarstyngd uppgift.

Med anledning av kvällens visning av For Somebody Else på Doc Lounge bjuder vi in till ett samtal med filmens regissör, Sven Blume. Samtalet är gratis, men har ett begränsat antal platser. Till filmens visning krävs biljett.

Samtalet är ett samarbete mellan FilmCloud och Doc Lounge Göteborg

Om filmen

Surrogatmödraskap är förbjudet Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. I For Somebody Else möter vi Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn.
Regissören Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna och låter dem själva formulera och reflektera över sina val. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

Doc Lounge Locals
På visningen kan du även se Oceaner av tid av Johanna Bernhardson som en del av Doc Lounge Locals. 

Doc Lounge hösten 2020 är en coronaanpassad säsong i liten skala där vi ser film och förkovrar oss i olika ämnen på säkert avstånd.

Filmvisning
27 okt 2020 17:15 - 18:00
Plats

Folkteaterns foajé
Olof Palmes Plats, Göteborg

Pris

Samtalet är gratis, men platserna är begränsade. Först till kvarn och på plats.
Vill du även se filmen, så köp förköpsbiljett.

80 kronor
60 kr för medlemmar i FilmCloud

Om filmen

Läs mer om filmen här.
Titel: For Somebody Else
Regissör: Sven Blume
Land: Sverige, USA
År: 2020
Språk: Engelska
Längd: 90 minuter