Speed Coaching in i filmbranschen

Speed Coaching in i filmbranschen 

‐ ett samarbete mellan Studiocaféet och Filmarbetarutbildningen 

Drömmer du om att jobba professionellt med spelfilm och TV-Dramaserier? 

Saknar du kontakter in i branschen? 

Undrar du vilken teamfunktion som skulle passa dig? 

Nu kan du boka tid för att få skräddarsydda tips och råd om hur du kan få in foten i en bransch dit vägarna är krokiga men där behovet av ny arbetskraft är stort. 

Charlotte Gimfalk är utbildningsledare på Filmarbetarutbildningen och har väglett över 100 personer in filmbranschen under de senaste 12 åren. Charlotte har unik erfarenhet av vad som krävs och stort kontaktnät med de produktioner som förlägger sina inspelningar i regionen. 

Ta med dina frågor och ditt cv för ett personligt samtal om hur du kan ta dig vidare in i branschen.

Hur: Boka din tid genom att maila studiocafe@gothenburgstudios.se

Speed-coachningen är en en direkt väg till arbete inom de ingångsfunktioner som ingår i den professionella filmindustrin. Dessa teamfunktioner finns på samtliga spelfilmer eller TV-drama produktioner.  Från en ingångsposition kan du observera vilka yrkesroller som ingår i filmteamet och hitta din framtida teamfunktion. Om du sedan vill utbilda dig till en specifik teamfunktion söker du till Filmarbetarutbildningen.  Då kan du få examen inom en specifik teamfunktion. Examen motsvarar internationella kompetenskrav vilket betyder att du också kan få jobb på internationella produktioner. Genom att ha deltagit i speed-coachningen kan du få set-erfarenhet och de referenser som krävs för att bli antagen till Filmarbetarutbildningen.

Idén bakom Speed-coachning kom till för att det är så svårt att få in foten i den professionella filmindustrin - som ju inte rekryterar på ett traditionellt sätt.  Även för en driftig entreprenör är det svårt att etablera sig som frilansare eftersom branschen är flyktig, med tillfälliga aktörer och projektbaserad finansiering. 

Syftet med Speed-coachningen är att ge dig...

  • insikt i vilken avdelning eller teamfunktion som skulle passa dina tidigare kunskaper.
  • instruktioner om hur inspelningsplatsen fungerar-  det är ett komplicerat maskineri som snurrar på i snabb takt och där alla fokuserar på sin insats.
  • tips på hur du snabbt hittar din plats och hur du ska agera för att få mer ansvar.
  • kontakt med produktioner i regionen och information om vem du ska kontakta.
  • återkoppling efter produktionen och tips på nästa steg.

 

 

Varmt välkomna!