Kvinna och man på golv
Filmbild från Stollar Bollars film Porträttet av Petra Revenue och Golaleh Azad

Snacka indiefilm med Träffpunkt för Film & Konst

Petra Revenue och STOLLAR BOLLAR bjuder in till samtalsserien Träffpunkt för Film & Konst

 

Träffpunkt för Film & Konst är en diskussionsplattform där manusförfattaren och regissören Petra Revenue undersöker var gränssnittet mellan konstnärlig film och branschens klimat går. Gäster från olika delar av konst och filmvärld bjuds in för att berätta om sina val och resor. Träffpunkten kommer att fortgå på olika platser under ett års tid och syftet är att få inblick i processer som inte alltid följer mallarna för hur man skapar.

"Sättet vi berättar historier förändras. Vi ser två rörelser, en kommersialisering och en dragning åt konstfilm. Vår värld transformeras samtidigt och begrepp som fake news har blivit en del av vår realitet. Men är det storytelling eller retorik? Hur skapar man autentiskt i denna nya värld? Hur når man ut? Vi vill dela erfarenhet."  säger Petra Revenue.

Kvällens upplägg:

Manusförfattaren och regissören David Färdmar berättar om arbetet med långfilmen "Are we lost forever" från idé till färdig film. 

Gustav Nyström och August Durlind berättar varför och hur dom startar plattformen Auteur Play. En distributionskanal för film som snart ska lanseras.

paus

Reflektioner kring Stollar Bollars projekt ”Porträttet”. Deltar gör regissör och manusförfattare Petra Revenue, regissör och klippare Golaleh Azad samt fotograf Fabian Engström

Välkomna!

Kvällen ordnas i samarbete med Göteborgs stad och ABF.

Filmsamtal
-
Plats

Göteborgs Litteraturhus
Heurlins Plats 1

Inträde

Fri entré