Skapa filmfestivalens mest sedda film! - Göteborg Film Festival

Tävlingen där vinnaren får utforma 2023 års festivalvinjett

 

Med anledning av Göteborgs Jubileumsfirande nästa år utlyser filmfestivalen tillsammans med 400-årsjubileet en tävling där vem som helst, från proffs till amatörer, kan skicka in ett bidrag och få tävla om att skapa den mest sedda och omdiskuterade filmen på Göteborg Film Festival: vinjettfilmen.

Göteborg i fokus under Göteborg Film Festival 2023

2023 blir Göteborg ett av de tematiska fokusen under Göteborg Film Festival. Festivalen kommer att gräva i filmarkiven och ta pulsen på samtidens Gbg för att under kommande festival skriva stadens filmhistoria. Dei vill även bjuda in hela Göteborg och Sverige att delta med sina Göteborgsbilder! Det enda som krävs för att tävla är en filmidé. Festivalen står sedan för en budget på 50 000 kronor som ska finansiera produktionen till vinnande förslag. Du behöver inte vara etablerad filmare för att tävla. Är den vinnande idén inlämnad av en filmskapare utgår produktionsmedel att producera vinjettfilmen, men vinner en idé från en icke-filmare kommer festivalen att anlita ett produktionsbolag för att förverkliga idén utifrån vinnarens instruktioner. Bästa filmidé är vad som utgör tävlingen.

Skicka in ditt bidrag

Var med och tävla om att få göra vinjettfilmen till Göteborg Film Festival 2023. Temat för filmen ska vara Göteborg – men tolkningen av temat är fri. Vinjettfilmen kommer att visas framför varje filmstart under Göteborg Film Festival 2023, det betyder fler än tusen visningar. Vinjettfilmen ska vara runt 45 sekunder lång och får inte vara över en minut.

Tävla med

 

  • En filmidé, max en A4-sida lång.
  • En inspirationsbild, som på något sätt säger något om din filmidé.
  • En kort text om dig själv.

Skicka sedan ditt tävlingsbidrag till vinjett@goteborgfilmfestival.se före den 14 augusti.

Läs mer på sidan Skapa filmfestivalens mest sedda film!

Deadline tävlingsbidrag