Screen Talent Pitching Forum 2021

Delta i ett pitchforum online på Norska kortfilmfestivalen och vinn € 4000 i produktionsstöd för din nästa kortfilm!

Den norska kortfilmfestivalen (9-13 juni 2021), i samarbete med Mediefabrikken och Screen Talent Europe, bjuder in producenter, regissörer och manusförfattare från Europa att pitcha nya kortfilmprojekt på den norska kortfilmfestivalen i juni. Pitch-workshop och mentorstöd den 8-9 juni. Pitchen äger rum den 10 juni. På grund av den pågående Covid-19-situationen kommer evenemanget att hållas online.
Varje utvald deltagare får fem minuters pitchtid och möjlighet att presentera sitt projekt för en jury och en online-publik av potentiella samproducenter, finansiärer och filmskapare. Den bästa pichen får ett produktionsbidrag på 4 000 €! Tio (10) kortfilmsprojekt pitchar under Pitching Forum.

Ansökan

För att delta måste du vara ansluten till en av Screen Talent Europe-partnerna. I Västra Götaland innebär det FilmCloud, som är en partner i nätverket. (Bli medlem i FilmCloud är gratis)
Pitchen kommer att hållas på engelska. Din ansökan ska också vara på engelska.
Producenter, regissörer och manusförfattare måste ha producerat minst två (2) filmer (kortfilm eller dokumentär) för att vara berättigade att ansöka.
Du söker med ett projekt i utveckling. Kort fiktion eller dokumentär med maximal längd på 30 minuter.
För att delta måste du vara tillgänglig online för pitchingförberedelser och teknisk kontroll 8-9 juni och för pitchingsforum den 10 juni. Du kan ansöka till Pitching Forum innan 12 maj 2021 genom att fylla i ansökningsformuläret.

Vad du får

Förutom att delta i pitchen får du:

  • En workshop i att förbereda en pitch och online-stöd från mentorer från Mediefabrikken.
  • En nätverksmottagning online.
  • En gratis ackreditering till det digitala festivalprogrammet.
Deadline ansökan
STE pitch online
Datum

8—9 jun Pitchförberedelser
10 jun Pitch online

Frågor

Martin Hammar - FilmCloud
+46 (0)70-7562952
martin.h.hammar@vgregion.se
eller
Arrangörerna via 
marteo@viken.no

Read in English
Ansökan