Masterclass med Mikael Marcimain - Kulturakademin

Masterclass med prisbelönta regissören Mikael Marcimain
– Musikens direkta påverkan och dess möjlighet till samspel i regiarbetet

 

Möt den prisbelönta regissören Mikael Marcimain i ett samtal om musikens roll i regiarbetet. Mikael har med stor framgång regisserat både serier och filmer som Jakten på en mördare, Upp till kamp, Lasermannen, Call Girl och nu senast Händelser vid vatten (bland många andra).

Med utgångspunkt i bl.a. Tv serierna ”Jakten på en mördare”, Upp till kamp”, ”Lasermannen” ”Händelser vid vatten” och filmen ”Call Girl” har regissören Mikael Marcimain och moderator James Velasquez ett fördjupande samtal om hur Mikael arbetar kring valet av musik och processen runt den kopplat till regiarbetets olika delar.

Fokus ligger på musikens roll och dess direkta påverkan samt möjlighet till samspel.

Upplägg

Del 1 (förberedelser/självstudier) – Blir du antagen till masterclassen får du en inloggning till vår läroplattform i Learnster. Här hittar du en exklusiv intervju mellan Mikael och James som du tar del av i din egen takt. Förbered dig inför den kommande Q and A/Workshop över zoom (datum meddelas under våren 2023). Skriv ner dina tankar och funderingar som väcks direkt i plattformen. Dina frågor tas med kring utformningen av den kommande workshopen. Titta gärna igenom de filmer/tv-serier som Mikael regisserat för att på bästa sätt kunna följa med i masterclassen.

Del 2 (Q and A/Workshop 3h) – Datum och tid meddelas våren 2023 ): I denna del leds samtalat av James Velasquez mellan deltagarna och Mikael Marcimain. Dina förberedda frågor lyfts in och besvaras i mån av tid.

Den här Masterclassen ingår i serien "Masterclasses inom filmregi" som Kulturakademin producerar i samarbete med Sveriges Filmregissörer.

 

Ansök senast
Datum och tid

1 mars 2023 - 30 jun 2023
Datum och tid för Q&A/Workshop över zoom meddelas under våren 2023

Plats

Online

Vem

Regissörer, FAD, Manusförfattare, Scenografer, Fotografer, Producenter, Klippare
Förkunskaper och antagningskriterier
Läs mer här

Länkar
Språk

Svenska, Engelska

Ansökan