Masterclass med Lisa Langseth - Kulturakademin

Masterclass med guldbaggevinnande regissören och manusförfattaren Lisa Langseth
– om att skriva och regissera för film, från idéutveckling och manusprocess till inspelning

 

Möt den prisbelönta regissören bakom filmer och tv-serier som Kärlek & Anarki, Till det som är vackert, Hotell, Euphoria (bland många andra).

Med utgångspunkt i bl.a. Tv serien ”Kärlek & Anarki”, filmerna ”Till det som är vackert”, ”Hotell” och ”Euphoria” har regissören och manusförfattaren Lisa Langseth och moderator James Velasquez ett fördjupande samtal om att arbeta som skrivande regissör.  Fokus ligger på idéutveckling, manusprocess och inspelning av film och tv-serier.

Du som workshopdeltagare kommer även vara del i samtalet genom frågor och funderingar.

Masterclassen vänder sig främst till professionella regissörer och regiassistenter med lång yrkesverksamhet. Men också till manusförfattare, producenter, fotografer, scenografer och klippare i mån av plats.

Upplägg

Del 1 (förberedelser/självstudier) – Blir du antagen till masterclassen får du en inloggning till vår läroplattform i Learnster. Här hittar du en exklusiv intervju mellan Lisa och James som du tar del av i din egen takt. Förbered dig inför den kommande Q and A/Workshop över zoom (datum meddelas under våren 2023). Skriv ner dina tankar och funderingar som väcks direkt i plattformen. Dina frågor tas med kring utformningen av den kommande workshopen. Titta också igenom de filmer/tv-serier som Lisa regisserat för att på bästa sätt kunna följa med i masterclassen.

Del 2 (Q and A/Workshop 3h) – Datum och tid meddelas våren 2023): I denna del leds samtalat av James Velasquez mellan deltagarna och Lisa Langseth. Dina förberedda frågor besvaras i mån av tid.

Den här Masterclassen ingår i serien "Masterclasses inom filmregi" som Kulturakademin producerar i samarbete med Sveriges Filmregissörer.

 

Ansök senast
Datum och tid

28 feb 2023 - 30 jun 2023
Datum och tid för Q&A/Workshop över zoom meddelas under våren 2023

Plats

Online

Vem

Regissörer, FAD, Manusförfattare, Scenografer, Fotografer, Producenter, Klippare
Förkunskaper och antagningskriterier
Läs mer här

Länkar
Språk

Svenska, Engelska

Ansökan