HDK-Valand: Examensfilmer på Bio Roy

Den 25:e maj bjuder avgångsstudenterna på HDK-Valands kandidatprogram i film in till visning av sina examensfilmer på Bio Roy.

 

Visningen är offentlig och det är gratis entré.  Föranmälan krävs ej men insläpp sker i mån av plats, så det är bra att komma i god tid.

Examnesfilmerna som visas är:
 

Reality check (13 min) – Simone Norberg

Vännerna Amanda och Savannah ska medverka i en reality-serie. Strax innan avfärd mot inspelningsplatsen får Amanda ett erbjudande hon har svårt att motstå. Kändisdrömmar ställs mot samvetskval i Guldbaggenominerade Simone Norbergs skildring av en dramassökande Tv-värld.

Inifrån akvariet / Inside the aquarium (20 min) – Lina Berger

Efter ett bråk på gården blir e tioåriga grannarna Billie och Amie vänner. De upptäcker att de har mer gemensamt än de anat och skapar en lika lekfull som självklar tillvaro tillsammans. Men förutsättningarna är på väg att förändras i en finstämd och känsligt gestaltad vänskapsskildring.

Act of Love (14 min) – Joel Viksten Abrahamson

Bröllopet är förestående. Festlokalen pyntas, fotografitillfälle planeras, systern läser sitt tal för brudgummen och en liten Audi saknas i en fragmentarisk och visuellt vacker skildring om kärlekens markörer, symboler och handlingar.

Unity of opposites (15 min) – Alfred Hedbratt

Barndomsvännerna drar ut till en ök för att campa, men en av em har bjudit med sig en ny vän och snart uppstår det spänningar. Skämten och den självklara jargongen leder till obekväma situationer i en humoristisk film om gruppdynamikens mekanismer.

Dansa min docka / Dance my doll (15 min) – Jasmijn Kooijman

Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

Systema Naturae - or, a metaphoric masturbation on man’s magic on mastering (18 min) – Sally Jacobson

Per Berg (Peter Wahlbeck lederkulturmagasin om Livet och Döden i en metaberättelse och en existentiell exposé över människans relation till djuren, där skrattet snart fastnar i halsen.

Filmvisning Bio Roy
-
Plats

Bio Roy
Kungsportsavenyn 45, Göteborg

Regissörer

Simone Norberg
Lina Berger
Joel Viksten Abrahamsson
Alfred Hedbratt
Sally Jacobson

Biljett

Visningen är gratis och öppen för alla i mån av plats.