Foto: Göthenburgo

Göteborgs Film- & TV-bar #8

Kan vi bli vänner en dag? - Med Roozbeh Behtaji & Nazem Tahvilzadeh

 

Den 2 juni kl. 18-20 på Hagabion är det dags för årets andra upplaga av Göteborgs Film- & TV-bar. Kvällens gäster är filmskaparen och Göthenburgos konstnärliga ledare Roozbeh Behtaji och Nazem Tahvilzadeh, docent och lektor i statsvetenskap vid Malmö Universitet.

Med avstamp i Göthenburgos arbete med film och rörlig bild som verktyg för att skapa sammanhang och social inkludering, möts Roozbeh och Nazem i ett samtal om segregationen i våra städer. Vad har politiken och individen för ansvar i att få människorna i staden att närma sig varandra? Vad kan vi hitta på så att vi möts ibland - eller till och med blir vänner?


Roozbeh Behtaji är utbildad på nuvarande HDK-Valand och har bland annat gjort SVT-serien Bastian från 2012 och nu senast kortfilmen Det bästa med corona som tävlade i Startsladden 2021 samt kortdokumentären Diskoteksbranden 1998. Han gästar oss i egenskap av konstnärlig ledare för den ideella föreningen Göthenburgo, som genom film och andra kulturprojekt vill föra stadens, landets och världens människor närmare varandra.

Nazem Tahvilzadeh är docent och lektor i Statsvetenskap vid Malmö universitet. Han undervisar och forskar om styrning av medborgardeltagande, segregationsfrågans utrymme på den politiska agendan såväl som relationen mellan rasism, offentligheter och demokratiprocesser i civilsamhället.

Anmäl dig senast!
Datum samtal
-
Plats

Hagabion
Linnégatan 21
Göteborg
Efterföljande mingel på
Bar Kino

Biljett
Kostnadsfritt
Föranmälan krävs