Göteborgs Film- & TV-bar #4: Bröderna Andersson

Att gestalta klass, brödraskap och det sociala arvet - Johanna Bernhardson möter Johan Söderman


Kvällens gäster är dokumentärfilmaren Johanna Bernhardson i samtal med forskaren Johan Söderman, professor på Göteborgs Universitet. Med avstamp i Johannas arbete med dokumentärfilmen Bröderna Andersson och Johans forskning inom civilsamhället och sociala rörelser, möts filmare och forskare i ett spännande samtal om klassfrågor och det sociala arvet. Samtalet modereras av Jimi Vall Peterson.

Johanna Bernhardsons långfilmsdebut "Bröderna Andersson" är en personlig dokumentärfilm om de fyra bröderna Andersson: Johannas pappa och hans tre bröder. Bröderna Andersson tillhörde en generation som växte upp fattigt och trångt men som för första gången fick alla möjligheter. Men vissa hamnade utanför folkhemmet och möjligheten till klassresa.
En film om brödraskap, det sociala arvet, arbetarklassen i Sverige och om skapandets betydelse för livsglädjen.


Göteborgs Film- & TV-bar följer rådande restriktioner och rekommendationer från FHM med anledning av coronaviruset och covid-19. För att minska risken för smittspridning anordnas inte eftermingel i samband med evenemanget. De uppmanar er också att komma till evenemanget i god tid för att lättare undvika trängsel vid insläpp.

Välkomna!
Johanna Andersson & Jimi Vall Peterson
Projektledare

Datum
2 nov 2020 18:00 - 20:00
Plats

Bio Roy
Kunsportsavenyn 45
Göteborg

Biljett
Fri entré
Föranmälan krävs
18 års-gräns