Frame Filmfestival: Ninja Thyberg och Johanna Koljonen

Kulturakademin och Frame presenterar: Vägen till Cannes, Ninja Thyberg och Johanna Koljonen

Visas på: Studion - online
Starttid: lör, 09/19/2020 - 10:30
Sluttid: lör, 09/19/2020 - 11:25
Ninja Thyberg kommer att samtala med kulturjournalisten Johanna Koljonen om den roliga, bråkiga och slingriga vägen till Cannes.
Ninjas filmer behandlar kontroversiella ämnen och är allt annat än slätstruket. Hur får man andra att tro på ens vision och många andra frågor kommer att besvaras. Och så tips såklart för dig som vill utvecklas vidare som filmare.

Programpunkten presenteras i samarbete med Kulturakademin.


Frame Filmfestival 2020 streamas online som en direktsänd live-sändning lördagen den 19 september klockan 10.00–17.30.
Programmet innehåller förutom filmvisningar också samtal, intervjuer och spännande gäster.  

Festivalen sänds parallellt i två kanaler samtidigt: Studion och Salongen. I Studion finns programledaren Malin Müller och i Salongen kan flertalet av filmerna ses. Publiken kan rösta på sin favoritfilm, ställa frågor till våra gäster och interagera med studion. Möt gäster som Ninja Thyberg i samtal med Johanna Koljonen om den slingriga vägen till Cannes, regissören Peter Grönlund i samtal med regissören Maria Eriksson-Hecht om konsten att regissera amatörer och filmfotografen Sophie Winqvist Loggins om filmfotots magi. Skriver du själv film så får du heller inte missa Baker Karims pitchskola som är en del av programmet.

Festivalen kommer att sändas som en sluten visning, i två kanaler, med geografisk blockering begränsad till Sverige. Det betyder att du som vill delta som publik måste registrera dig och logga in för att ta del av sändningen. Registrera dig redan nu!

Tävlingar
Över hundra filmer har skickats in till Frame och av dessa har 44 filmer har blivit uttagna till visningarna som varvas med andra programpunkter. Filmerna tävlar i fyra olika kategorier, Mellanvikt, Tungvikt, +27 och Konstfilm.
Totalt tre jurygrupper har utsett en vinnarfilm i de fyra olika kategorierna. Filmerna som vinner i Mellanvikt och Tungvikt går sedan vidare till den nationella festivalen Novemberfestivalen. Juryn kan också utse en eller två filmer som får juryns hederspris i varje kategori. Dessutom delas priser ut av våra samarbetspartners. Under festivaldagen röstar även publiken fram sin favoritfilm i varje kategori, den film som får flest röster vinner priset Publikens pris.

Registrering?
Frame filmfestival sänds som en sluten visning med geografisk blockering, begränsad till Sverige, av hänsyn till de regissörer som vill tävla med sina filmer i andra, internationella sammanhang. Därför krävs en registrering och inloggning av publiken för att ta del av hela sändningen.
Delar av programmet, som programpunkter med gäster och samtal, kan komma att spelas in och visas i efterhand på vår webbplats. Filmerna kommer att finnas tillgängliga under ett dygn för den som vill se om en film eller missade en särskild film.

Kvalificering till Novemberfestivalen
I Mellan- och Tungviktsklassen blir vinnarna av Bästa Film direktkvalificerade till Novemberfestivalen, nationell arena för ung kortfilm, där de får vara med och tävla. Utöver dessa två nomineras de filmer som vinner juryns hederspris i Mellan- och Tungviktviktsklassen, och Novemberfestivalens programgrupp avgör sedan om de går vidare för tävling. I priset ingår även ett stipendium som omfattar deltagaravgift, resa och boende under festivalen som hålls i slutet på november i Trollhättan. 
Läs mer på novemberfestivalen.se

Frame har fyra tävlingskategorier:

  • 27+ (27 år och uppåt)
  • Tungvikt (20-26 år)
  • Mellanvikt (16-19 år)
  • Konstfilm (16 år och uppåt) 

Filmerna får vara max 15 minuter och regissören ska ha anknytning till Västra Götaland för att delta.

Samtal online
19 sep 2020 10:30 - 11:25
Plats

Festivalen är online på
framefilmfestival.se

Biljetter

Inga biljetter krävs. Festivalen är gratis.
Däremot behöver du registrera dig.
Gör det redan nu.