FilmLunch med Ninja Thyberg

Specialsamtal i samband med Göteborgs Kulturkalas

Få svenska kortfilmsregissörer har varit så uppmärksammade de senaste åren som Ninja Thyberg. Hon slog igenom stort med filmen "Pleasure" 2013 när den som enda svenska film blev antagen till filmfestivalen i Cannes, där den även vann Canal+ Award i filmkritikernas kortfilmssektion. Thyberg har sedan dess producerat film i rasande takt – fyra kortfilmer och en musikvideo har hon hunnit med, flera har dessutom vunnit priser på festivaler både i Sverige och utomlands. Nu gästar hon vår FilmLunch som arrangeras i samband med Kulturkalaset i Göteborg.

Tillsammans med Ninja Thyberg samtalar vi om hennes kreativa process, arbetet med den kommande långfilmen och berör teman som kropp, makt och sexualitet i förhållande till hennes tidigare produktioner. Vi bjuder på vegetarisk och ekologisk lunch (först till kvarn!) från Kafé Frilagret. Välkomna!

Vad: Lunch och samtal med Ninja Thyberg och övriga deltagare
Var: Filmtältet i Bältespännarparken i Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Kungsportsplatsen)
När: 19 augusti kl 12-13
Kostnad: Fri entré, lunchen är gratis
För vem: Alla
Arrangör: FilmCloud

Här hittar du Facebook-eventet!
Här hittar du mer information om vad som händer i filmtältet under Kulturkalaset!

 

 

Foto: Linda Stenwall

Ninja Thyberg är född 1984 och tog examen från regilinjen på Stockholms Dramatiska Högskola förra året. Hon har tidigare studerat film på Fridhems folkhögskola, samt genusvetenskap och filmvetenskap på Göteborgs Universitet. Bland hennes filmografi finns bland annat kortfilmerna Pleasure (2013), Catwalk (2015), Girls & Boys (2016) och Hingsten (2016). Flera av hennes filmer har blivit utvalda till prestigefyllda festivaler och uppmärksammats av både kritiker och publik. Hon arbetar nu på sin första långfilm som går under namnet Jessica på Plattform Produktion.