Filmkurs för tjejer 2020

För tolfte året i rad, Filmkurs för Tjejer!

Vill du göra film i sommar? Är du tjej mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande!
Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Inga förkunskaper krävs! Du lär dig på plats!

Vi jobbar med full filmutrustning och redigering i fantastiska nybyggda lokaler.  

 23–28 juni 2020 ca. kl. 10-16 varje dag.

 

OBS! Kursen skulle ha genomförts med övernattning på Katrinebergs folkhögskola, men på grund av covid-19 genomförs kursen istället på dagtid i centrala Falkenberg, i mindre grupper. Du som redan har anmält dig har fått mer information.

Vi genomför kursen utomhus och i rymliga lokaler, aktiviteterna anpassas så att deltagarna kan hålla distans till varandra. Verksamheten följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi uppmanar deltagarna att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. Det kommer också att finnas goda förutsättningar för att hålla god handhygien. Vi planerar för att erbjuda fika och lunch på plats.

Vid behov kan upphämtning ske vi Falkenbergs tågstation var dag, hämtning och lämning.

Kostnad: Kursen kostar egentligen 2 000 kr (inklusive lunch och två mellanmål/fika per dag) men om du är FilmCloudmedlem och skriven i Västra Götaland så är kostnaden 1500 kr. Du som är skriven i Halland betalar också endast 1500 kr.

Kontakt: Ytterligare information får du genom att kontakta kursansvarig Annika Westerhult, projektledare resurscentrum, Kultur i Halland - Film på telefon 0730-306 00 36 eller e-post annika.westerhult@regionhalland.se eller Katrinebergs folkhögskola telefon 0346-57500

Sista ansökningsdag
31 maj 2020
Kursdatum
23 - 28 jun 2020
Plats

Falkenberg, lokal meddelas efter anmälan.

För vem

För tjejer 14–22 år

Länkar
Ansökan