FilmFrukost #9 med Marie Kjellson

Äntligen är det dags för FilmFrukost att dra igång igen efter ett långt sommarlov!

Fyra fredagar framöver kommer vi samtala med intressanta och aktuella gäster från filmbranschen samtidigt som vi inmundigar en god, ekologisk frukost från Kafé Frilagret. Först ut är producenten Marie Kjellson!

Marie är producenten bakom hyllade kortfilmer som Offerrollsretorik (Katja Wik) och Händelse vid bank (Ruben Östlund). Nu är hon för första gången aktuell som långfilmsproducent med Ruben Östlunds prisbelönade film Turist. Den har vunnit juryns pris i klassen Un certain regard på Cannes filmfestival och har just blivit utvald som Sveriges Oscarsbidrag 2014. Sedan slutet av 2013 driver hon det egna produktionsbolaget Kjellson & Wik där hon nu producerar Katja Wiks långfilmsdebut Exfrun.

Marie vill prata om vad som krävs för att genomföra en film. Om konstnärliga och ekonomiska utmaningar, beslutsfattande, framåtrörelse och att våga lita på sin magkänsla. Utgångspunkten kommer vara hennes egna erfarenheter i arbetet med sina tidigare filmer.

 

Vad: Frukost och samtal med Marie Kjellson och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Här hittar du Facebook-eventet! 

 

Boka in följande datum för kommande FilmFrukostar: 31 okt, 28 nov och 19 dec.

 

Om

Marie Kjellson är född 1981 i Göteborg och är utbildad vid Film- & TV-linjen på Skurups Folkhögskola samt på Handelshögskolan i Göteborg. Hon började på Plattform Produktion år 2004 efter ett par verksamma år som klippare på produktioner som Nyheter i skärgården av Johan Jonason och Flickan från Auschwitz av Stefan Jarl. Marie har också arbetat som linjeproducent på långfilmen PLAY och som produktionsledare på De ofrivilliga.