FilmFrukost #8 med Roxy Farhat

Lyssna på FilmFrukost med Roxy Farhat.

Till vårens sista FilmFrukost har vi bjudit in video- och performancekonstnären Roxy Farhat! Hon är utbildad på Konstfack och University of California Los Angeles och gör inte sällan verk med feministiska förtecken. De senaste åren har hon blivit uppmärksammad för sina prisade musikvideos som hon gjort för bland annat The Knife. Nu är Roxy Farhats senaste video för Gnuccis låt ”WORK!” nominerad till pris på Berlin Music Video Awards och vi är väldigt peppade på att få snacka med henne!

Politik och feminism är ständigt närvarande i Farhats verk och hon har lyft fram samarbeten med andra kvinnor som en viktig del i sitt konstnärsskap. Vi vill gärna prata med henne om detta samt klimatet för videokonst och vad musikvideon har för funktion för såväl konst- som musikscenen idag! 

Vad: Frukost och samtal med Roxy Farhat och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Här är länken till Facebook-evenemanget!

Om

Roxy Farhat är född 1984 i Teheran, Iran och tog sin kandidatexamen från Konstfack 2010. Hon flyttade sedan till Los Angeles och tog en konstnärlig master vid University of California 2012. Hon har gjort flertalet videoverk och är ständigt aktuell med olika utställningar runt om i Sverige. I början av året ställde hon ut på NAU Gallery i Stockholm tillsammans med Kakan Hermansson och finns representerad i en feministisk samlingsutställning på Västerås Konstmuseum som pågår fram till 4 maj. Efter det väntar ytterligare en samlingsutställning med videoverk av 19 iranska kvinnliga konstnärer på Malmö Konsthall. Mer information finns på hennes hemsida www.roxyfarhat.com

Gnucci - Finders keepers

The Knife – A tooth for an eye

Gnucci – WORK!

Roxy Farhat – Housekeeping

Roxy Farhat – Open Letter to Kim Kardashian

FilmFrukost arrangeras i samarbete med Frilagret och Kafé Frilagret