FilmFrukost #7 med Oskar Söderlund

Lyssna till FilmFrukost med Oskar Söderlund.

Till denna FilmFrukost har vi bjudit in en person som ni kanske inte känner till vid namn, men om vi berättar vilka produktioner han arbetat med så lär en del klockor börja ringa! Oskar Söderlund har varit verksam i 12 år som manusförfattare, dramaturg och utvecklingsproducent med flera tv-serier och långfilmer i bagaget. Han är aktuell med tv-serien ”Ettor och nollor” som precis gått på tv och skriver nu på ett nytt manus för SVT:s räkning. Vi är minst sagt peppade!

Oskar vill prata om manushantverk och skillnaden med att skriva för tv kontra film. Ta chansen att ställ frågor om hur man botar skrivkramp, vad man ska göra ifall man har ett riktigt bra manus på hand eller vad som krävs för att bli en framgångsrik manusförfattare!

Vad: Frukost och samtal med Oskar Söderlund och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: Start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss 

Länk till Facebook-evenemanget

 

Oskar Söderlund är född 1978 och utbildad manusförfattare och dramaturg. Han fick sitt stora genombrott 2006 med långfilmen ”Offside” och har sedan arbetat främst med tv-serier i produktioner som ”Ettor och nollor” (2014) och ”Upp till kamp” (2007). Som dramaturg har han varit inblandad i svenska storfilmer som ”Simon och ekarna” (2011) och ”Till det som är vackert” (2010). 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att skapa en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar man Linda Västrik, Baker Karim, China Åhlander, Camilla Skagerström och Adam Lundgren.

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med Frilagret och Kafé Frilagret