FilmFrukost #6 med Adam Lundgren

FilmFrukost med skådespelaren Adam Lundgren.

Lyssna på FilmFrukost med Adam Lundgren.

Månaden rundas av med ännu en FilmFrukost! Fredag den 28:e februari gästas vi äntligen av en skådespelare, men inte vilken som helst – Adam Lundgren. Han gick ut Högskolan för scen och musik för bara två år sedan och har redan hunnit axlat vitt skilda roller sedan dess.

Adam Lundgren har slagit igenom stort kan man väl säga utan att överdriva. Den skarpögde har kunnat se honom skymta fram i filmer som Storm (2005) eller tv-serien Upp till kamp (2007), men det var i och med sin roll som Benjamin i filmatiseringen av Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar (2012) som alla närsynta fått upp ögonen för honom. Nu senast spelade han huvudrollen i Känn ingen sorg (2013), filmen som inspirerats av Håkan Hellströms låtar och som nominerades till hela nio Guldbaggar! Han är också aktuell med flera pjäser på Stadsteatern i Göteborg.

Vi vill så klart prata med Adam om vad skillnaden är att jobba med film respektive teater, hur han tycker att en bra regissör ska vara och vad han är peppad på att göra härnäst!

Vad: Frukost och samtal med Adam Lundgren och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: Start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss 

Adam Lundgren är född 1986 och är aktiv som skådespelare både för film och teater. Han gick ut Högskolan för scen och musik 2012 och har sedan dess medverkat i såväl tv-serier som långfilmer. Han är kanske mest känd för sin roll som Pål i filmen Känn ingen sorg som gick upp på bio 2013, men också som Benjamin i den hyllade tv-serien Torka aldrig tårar utan handskar från 2012.

 

 Efter FilmFrukost ges ett seminarium om Croudfunding: A B C för Croudfunding.

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att skapa en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar man Linda Västrik, Baker Karim, China Åhlander och Camilla Skagerström. 

FilmFrukost arrangeras i sammarbete med Frilagret och Kafé Frilagret