FilmFrukost #5 med Chika Anadu

FilmFrukost med nigerianska regissören Chika Anadu

Hela samtalet hittar du nu längst ner på sidan.

I samarbete med Göteborg International Film Festival är vi superglada över att kunna presentera en specialversion av FilmFrukost den 31 januari! Som gäst kommer vi ha ingen mindre än Chika Anadu som visar sin långfilmdebut B for Boy under festivalen. Med den filmen har hon velat visa på den diskriminering som drabbar kvinnor i Nigeria på grund av traditioner och religion.

Huvudpersonen Amaka är lyckligt gift med sin man Nonso som hon har en dotter med. Men eftersom hon inte fött familjen en son uppmanas Nonso att ta en ny fru, något som oroar henne. När Amaka får ytterligare ett missfall blir hon desperat i sin kamp att hålla ihop sin familj, en kamp som förs mot de patriarkala värderingarna som genomsyrar hela samhället.

Detta är en unik chans att få en inblick i ett land som har den näst största filmproduktionen i hela världen (efter Indien) men som sällan når fram till oss i väst. OBS! Samtalet kommer hållas på engelska. Chika Anadus film B for Boy visas följande datum under filmfestivalen: 29/1 kl 20.30 på Biopalatset 7 | 30/1 kl 18.00 på Biopalatset 7 | 31/1 kl 17.30 på Biopalatset 1. Mer information hittar du i filmfestivalens program på sidan 174.

 

Vad: Frukost och samtal med Chika Anadu och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: Start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att skapa en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar man Linda Västrik, Baker Karim, China Åhlander och Camilla Skagerström.

 

 

Chika Anadu föddes 1980 i Lagos, Nigeria. Hon är utbildad i Storbritannien och har bland annat en examen i juridik och kriminologi. Hon har gjort flera kortfilmer, bland annat Epilogue (2009), AVA (2010) och The Marriage Factor (2012). Mellan 2010-2011 deltog hon i Cannes filmfestivals Cinefonation Residence där hon under fyra månader fick möjligheten att arbeta på det manus som kom att bli hennes första långfilm, B for Boy (2013). 

 

 

 

Lyssna på samtalet här.