FilmFrukost #44 med med David Herdies

Säsongsavslutning med en av Sveriges mest intressanta producenter

Vad har tidigare FilmFrukost-gästerna Theresa Traore Dahlberg och Ahang Bashi (tillsammans med andra hyllade regissörer så som Anna Eborn och Frida Kempff) gemensamt? Jo, deras filmer har producerats av David Herdies.

Herdies skapade produktionsbolaget Memento Film 2011 och har redan producerat över 20 filmer, framförallt dokumentärer, som visats på festivaler som IDFA, CPH:DOX och Cannes. Han har själv deltagit i flera utvecklingsprogram för producenter, så som EAVE, ACE och Eurodoc, och tidigare i år blev han utvald till det prestigefyllda programmet Producer on the Move på Cannes Film Festival. Han har också erfarenhet av internationella samproduktioner med länder som Burkina Faso, Frankrike samt det arabiska tv-produktionsbolaget Al Jazeera. Just nu har han flera produktioner på gång, bland annat filmatiseringen av Johannes Anyurus bok De kommer drunkna i sina mödras tårar som ska regisseras av Goran Kapetanovic, och Ahang Bashis spelfilmsdebut Gudarna.

 

Vad: Frukost och samtal med David Herdies
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 14 december klockan 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksama inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: 

 

David Herdies, född 1974, är en regissör och producent samt vd för produktionsbolaget Momento Film. Han har tidigare studerat religionshistoria, freds- och konflikthantering, samt forskat inom konst och arkitektur på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han började arbeta med film 2003 och 2006 startade han produktionsbolaget Filmfront STHLM tillsammans med Georg Götmark. Sedan han bildade Momento Film 2011 har han producerat flera framgångsrika filmer, och bolagets målsättning är att vara en oberoende plattform för nya talanger och utmanande projekt. Han har själv regisserat flera dokumentärfilmer, bland annat Citizen Oketch (2009), Gerillasonen (2011) och När ingen ser (2013). 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Höstens datum är: 14 september (Hampus Linder), 12 oktober (Milad Alami), 16 november (Isabella Eklöf) och 14 december (David Herdies).

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med