FilmFrukost #42 med med Milad Alami

Träffa Charmören-regissören

För drygt 10 år sedan tog regissören och manusförfattaren Milad Alami sig över sundet för att studera film på Den Danske Filmskolen. Där gjorde han 20 kortfilmer bara under sitt första år, och sedan examen 2011 har flera av hans filmer hittat ut till festivaler och kammat hem priser. Förra året långfilmsdebuterade han med det psykologiska dramat Charmören, som enhälligt hyllats av kritiker både i Sverige och Danmark, men också ute i världen.

Filmen utspelar sig i Danmark och handlar om Esmail, som kommer från Iran och hotas med att kastas ut från landet. Hans enda hopp är att hitta någon som vill gifta sig med honom, och att han på det sättet kan få uppehållstillstånd. Charmören hade världspremiär på filmfestivalen i San Sebastián 2017 och har sedan dess vunnit en rad festivalpriser världen över, från Göteborg till Chicago. 

Filmen går att streamas via bland annat SF Anytime och iTunes!

 

Vad: Frukost och samtal med Milad Alami
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 16 november klockan 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/321394715261846

 

 

  

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Höstens datum är: 14 september (Hampus Linder), 12 oktober (Milad Alami), 16 november (Isabella Eklöf) och 14 december (David Herdies).

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med