FilmFrukost #4 med Camilla Skagerström

Lyssna på FilmFrukost med Camilla Skagerström.

Hela samtalet...

..eller hennes tips till filmfotografer.

Den 17 januari är FilmFrukost tillbaka igen! Vi firar det nya året genom att bjuda in den internationellt framgångsrika filmfotografen Camilla Skagerström. För många av er är hon nog en doldis, men om vi nämner filmer som Oscarsvinnaren Searching for Sugarman (2012) och Micky badar (2010), vinnare av jurypriset i Cannes, får ni kanske en hint om hur glada vi är över att bli gästade av henne. 

Camilla skulle vilja samtala med oss om vad hon tycker är viktigt att tänka på när man ska filma en dokumentärfilm. För henne handlar det väldigt lite om teknik, så som kodec och bitrate, utan snarare om ljus och förmågan att lyssna. Ta chansen att ställa frågor om allt det som gör dokumentärfilm spännande men komplicerat – hur man porträtterar en människa!

FilmFrukost huserar som vanligt på Kafé Frilagret som ligger vid Heurlins plats 1, närmsta spårvagnshållplats är Järntorget. Ekologisk frukost dukas upp klockan 09.00 och är gratis för alla som vill delta. Samtalet håller på mellan cirka klockan 09.15-10.00, efter det är ni välkomna att stanna kvar och prata med varandra, knyta kontakter eller prata med oss från FilmCloud.

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att skapa en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar man Linda Västrik, Baker Karim och China Åhlander.

 

Camilla Skagerström har arbetat som fotograf sedan 1993 och firar alltså 20 år i branschen! De första tio åren ägnade hon åt kommersiell tv och filmade allt från nyheter och såpoperor till sport och dokusåpor, bland annat de första säsongerna av Expedition Robinson. Hon utbildade sig på Dramatiska Institutet (numera STDH) mellan 2003-2006 och har sedan dess jobbat som dokumentärfilmsfotograf.