FilmFrukost #2 med Baker Karim

FilmFrukost med Baker Karim.

I samarbete med Frilagrets kafé är det nu dags för ytterligare en FilmFrukost och vi fortsätter samtala med aktuella filmprofiler i samband med morgonkaffet. Fredagen den 8 november gästas vi av ingen mindre än den blivande långfilmskonsulenten Baker Karim! Innan han ens hunnit sätta sig på en av Filmsveriges tyngsta positioner tänkte vi fråga ut honom om hur han ska ”uppvigla den svenska filmbranschen att ta kreativa risker”, något han satt ut som mål.

Det finns två långfilmskonsulenter på Svenska Filminstitutet och deras jobb är att sålla bland alla ansökningar som kommer in och välja ut de filmer som ska få några av de cirka 150-200 miljoner kronorna som delas ut varje år – förra året fick 36 filmer stöd på mellan 475 000 – 11 600 000 kr.

Innan vi pratar med Baker Karim kommer vi ha ett kort samtal med FilmCloudmedlemmen Annika Ivarsson som fick FilmClouds projektstöd i somras.

Vad: Frukost och samtal med Baker Karim och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg

Tid: 8 nov. start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré. Den ekologiska frukosten är gratis för FilmClouds medlemmar.

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss! 

Sprid: Vill du hjälpa oss att sprida FilmFrukost? Här kan du ladda ner en A3 planch, som du kan skriva ut.

Karim är född 1974 och har erfarenhet både som regissör, fotograf och klippare. Han långfilmsdebuterade med ”Fyra kvinnor” (2001) och har blivit nominerad till en Guldbagge för sin kortfilm ”Malcom” (2002). Han var aktuell senast med sin tv-serie ”Familjen Babajou” (2009) som visades på SVT. I år tog han initiativet till The Black List, ett register över afro-svenska kulturarbetare, för att synliggöra vithetsnormen i svensk kultur och skapa ett verktyg för att bryta den.

 

 FilmFrukost görs i samarbete med Frilagret och Kafé Frilagret